Beleuvenissen 2014 doen Leuven bruisen

Wie ‘zomer in Leuven’ zegt, zegt ‘Beleuvenissen‘. Ze horen al jaren samen en dat is dit jaar – gelukkig – niet anders. Het programma van deze zesentwintigste editie is dan weer wel wat anders dan anders: minder vrijdagen en minder podia, maar nog meer grote namen, sfeer en verrassende randanimatie.

De Beleuvenissen vinden plaats op 18 en 25 juli en 8 augustus. Voor de optredens moet je op de Oude en de Grote Markt zijn. De Vismarkt wordt elke vrijdag omgetoverd tot een dansplein, het Hogeschoolplein tot een chill out zone, de Muntstraat tot Montmartre en op het M. de Layensplein bots je op verrassende mobiele animatie.

Muziek
Op 18 juli staan Clouseau, Hannelore Bedert, P. Van Sant en ‘Iet me ziel – Leuven in liedjes’ op het programma. Op 25 juli kan je komen luisteren naar Arno, Meuris en A Tribute to Marvin Gaye. Axelle Red, Delrue, Billie Kawende en Paulien Matheus staan op 8 augustus op het podium.

Dansplein
Op de Vismarkt kan je drie Beleuvenissenvrijdagen lang je beste danspasjes tonen. Op 18 juli zorgen onder andere The Whodads en DJ Beatbuster voor een zwoel sfeertje tijdens Radio Tropical. Radio A Go Go gaat op 25 juli de sixtiestoer op met Mama Choco, Poppy en The Retronettes. Radio Modern zorgt op 8 augustus voor swingende deuntjes met onder andere Sep ’n Hop, The Rock ‘n’ Roll Society en de Modernettes.

Chill out
Het Hogeschoolplein wordt de chill out zone van Beleuvenissen. Je kan er rustig hangen in een strandstoel of een partijtje petanque of Kubb spelen. In de reizende bioscoop Ciné Martiko kan je terecht voor een eigenzinnige selectie van internationale kortfilms. Bij de pop-up bib van de Leuvense bibliotheek kan je ter plaatse boeken ontlenen en ermee in één van de strandstoelen op het centrale binnenplein kruipen. Coco Choco verwent je met een chocolade gezichtsmasker of voetbad.

En ook nog …
Op het Mathieu De Layensplein wandelen swingende fanfares tussen de tafels en tonen goochelaars hun vingervlugge trucs. De Muntstraat wordt tijdens Beleuvenissen een klein beetje Montmartre. Le DJ Invisible brengt je alvast in de juiste mood met het beste uit veertig jaar Franse muziek. Een portrettekenaar en andere aangepaste animatie maken het plaatje compleet.

Beleuvenissen voor iedereen
Het stadsbestuur doet al jaren inspanningen om iedereen van Beleuvenissen te laten genieten. Het treft daarom enkele maatregelen voor personen met een fysieke beperking. Op de Vismarkt en de Grote Markt wordt een gedeelte voor het podium voorbehouden voor rolstoelgebruikers. Op de Oude Markt wordt een plateau voor rolstoelgebruikers geplaatst. Rolstoelgebruikers kunnen bovendien gebruik maken van een aangepast toilet naast het politiebureau op de Grote Markt.

Zonder parkeerproblemen
Veilig en zonder parkeerproblemen genieten van Beleuvenissen: klinkt dat als muziek in de oren? Kies dan voor de bus! Met de gewone buslijnen reis je vlot tot in het hartje van de stad én terug. Wie graag wat langer van de festiviteiten geniet, kan rekenen op 17 nachtlijnen. Dankzij de financiële tussenkomst van 10 gemeenten is het nachtvervoer voor heel wat reizigers gratis.

beleuvenissen_tcm16-71228

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.