Surlie wijnbar

Afgelopen vrijdag was het een heerlijke zonnige namiddag. Het ideale moment om na het werk een aperitief te drinken op een terrasje.

We zakten af naar Surlie – letterlijk “op de wijndroesem” – een wijnbar met een gevarieerd aanbod aan natuurwijnen. Je vindt Surlie in de Wandelingenstraat, tussen de kledingwinkel Nicole Cadine, waar het ook een geheel mee vormt, en de Young Amadeus House of Taste. Omwille van zijn ligging geniet het terras van Surlie heel wat langer van de zon dan de terrasjes in de aangrenzende Mechelsestraat.

We probeerden enkele flessen witte wijn van de kaart. Deze werden steeds met veel enthousiasme en een woordje uitleg geserveerd. De wijn was perfect gekoeld en werd tussen het bijvullen van de glazen ook terug ik de koeler geplaatst.
Regelmatig werden op onze tafel hapjes geplaatst zoals gezouten amandelen, vers brood, olijfolie en een zeer smaakvolle tapenade van aubergine met ansjovis.
Het maakte ons aperitief helemaal “af”.

De kaart van Surlie heeft een twintigtal wijnen die regelmatig wijzigen. De flessen staan geprijsd aan de verkoopprijs. Om ze ter plaatse te drinken wordt een kurkgeld van € 9/fles aangerekend.

Ons zien ze er op een zonnige dag zeker nog eens terug.

Praktisch:

Surlie wijnbar
Wandelingenstraat 2
3000 Leuven

Surlie Natuurwijnen
Rijksweg 151
3020 Herent

Tel.: +32 496 66 44 34
Mail: info@surlie-natuurwijnen.be
http://surlie-natuurwijnen.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.