Top van de Italiaanse stripwereld te gast in Leuven

Op vrijdag 30 mei waren in zes van de beste Italiaanse striptekenaars te gast bij de Romevereniging S.P.Q.R. Alessio Lapo, Saverio Tenuta, Simona Mogavino, Riccardo Federici, Carita Lupatelli en Giulia Hicka Pellegrini genoten van een dagje puur Leuvens plezier. Hun albums zijn verkrijgbaar in vele talen, waaronder het Nederlands.

De groep maakte ’s ochtends onder begeleiding van een Italiaanse gids een wandeling langs de mooiste plekjes van Leuven. Het Groot Begijnhof en het Dijlepark leverden al meteen inspiratie op voor een toekomstig verhaal. Een paar keer werden een paar van de beroemde tekenaars (soms net niet, dan wel) meteen herkend door toevallige voorbijgangers. Ongetwijfeld stripliefhebbers die later op de dag hun ogen even hebben uitgewreven.

Vervolgens genoot het gezelschap in aanwezigheid van burgemeester Louis Tobback en de schepenen Denise Vandevoort en Bieke Verlinden van een lunch met Leuvense streekgerechten en en een bierdegustatie in museum M. Ze kregen er van uitbaters Steven en Jurgen van het M-café zelfs een spoedcursus biertappen.

In de namiddag vormde wijnbar Convento in de Mechelsestraat het decor voor een signeersessie. Tijd voor een supercocktail in De Professor. Voor de Italianen waren de grote glazen een aparte ervaring. Het avondmaal kleurde opnieuw puur Belgisch met een driegangenmenu in restaurant Den Angelus in de Naamsestraat.

Italiaanse striptekenaars in Leuven (21)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.