Opening Meat City Leuven

Dinsdagavond waren wij te gast bij de opening van Meat City Leuven, een gloednieuw restaurant in de Parijsstraat gelegen in het pand waar vroeger de JJ Records gevestigd was. Mensen met heimwee naar de goeie oude tijd zullen echter van een koude kermis thuiskomen: het pand kreeg een total make-over. Het interieur is eigentijds, maar gezellig. Blikvanger is de fantastische open keuken waar de gasten kunnen zien hoe hun gerechten bereid worden.

Meat City, de naam zegt het al, legt voornamelijk de nadruk op een lekker stuk vlees. Steak speelt er de hoofdrol, maar je kan er ook oesters eten of een pasta en natuurlijk mag dé Belgische klassieker: mosselen met friet niet ontbreken op de kaart. Tijdens het after dinner moment tussen 23 en 1 uur kan je er terecht voor een goeie whiskey, wodka, rum of gin.

Dat New York zaakvoerder Keven Vanderauwera tot inspiratie gediend heeft, blijkt uit de prachtige foto van de skyline van New York die prijkt aan de ingang. Dé troef van dit restaurant is echter het ronduit schitterende terras achteraan. Op een rustige plek in hartje Leuven kan je er op (hopelijk) zwoele zomeravonden genieten van een maaltijd bereid met verse gerechten.

Wij zijn alvast benieuwd naar het lekkers dat dit zelfverklaard “American Contemporary New York Steak house” te bieden heeft. Een mooie aanwinst voor de Parijsstraat.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Opening Meat City Leuven”

Renee haesendonck
(on juni 6th, 2014 at 12:52)

Inderdaad, een schitterend restaurant ! Eindelijk in Leuven, een steak restaurant waar je ook nog andere lekkernijen kan eten! Proficiat Kevin !

 
Linda Van Assche
(on augustus 5th, 2014 at 13:59)

Het zag er al heel verlokkelijk uit toen ik er voorbij wandelde. Nu ik dit artikel lees én ook het team koks zie, met herkenbare gezichten en zeker van culinaire capaciteiten, kan dat niet lang meer uitblijven… ;-)