Zomerprogramma’s M – Museum Leuven en Leuven Bells

Vandaag stelden M en de Leuvense beiaarden hun zomerprogramma’s én het nieuwe beiaardbier voor.

Zomer in M
M is opnieuw the place to be deze zomer met de tentoonstelling Ravage, de kindertentoonstelling De vijand, de open ateliers en de zoektocht van Vlieg. Als kers op de taart neemt van 11 tot 27 juli de pop-up zoMerbar voor de tweede maal het dakterras van M over. Bezoek eerst Ravage en geniet daarna van een verfrissende cocktail bij zonsondergang met een onvergetelijk zicht op de Leuvense skyline.  Tijdens de zoMerbar zijn de museumzalen elke avond uitzonderlijk extra lang open tot 22u. Twee weken lang word je verwend met live muziek, DJ’s of zomerfilms.

De M-Schatkamer van Sint-Pieter heeft ook nieuwe troeven voor het publiek klaar. Met de gratis M-kids quiz ontdek je de verhalen achter de schatten van de kerk, leer je wat een relikwie is en bestudeer je de houdingen op de schilderijen. Radio 2-stem Benjamin Schollaert zorgt voor een extraatje en sprak de audiogids in.

Zomerse beiaardklanken in Leuven
Na slechts enkele jaren al een begrip: M-bells. Geniet van de beiaardmuziek van op het zijterras of de binnentuin van M. Dit jaar staat de reeks in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Elke beiaardier speelt als onderdeel van zijn programma soldatenliederen, herdenkingsmuziek of nationale liederen van de geallieerden. 8 donderdagen (3 juli – 28 augustus) van 19.00 tot 20.00u.

Bovendien zal op 3 juli de internationale beiaardwereld in Leuven zijn voor een symposium over de beiaardcultuur en de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de weekenden kan je voor meer beiaardklanken terecht in de abdijtuin (Geertrui Bells), in de kruidentuin (Begijnhof Bells) en uiteraard op het Ladeuzeplein (Ladeuze Bells).

Beiaardbier
Brouwerij Broeder Jacob uit Wezemaal houdt de Belgische ambachtelijke biercultuur in ere. Het was dan ook logisch dat de Leuvense klokken- en beiaardvereniging Campanae Lovanienses aan deze brouwerij dacht toen het idee rijpte om een Beiaardbier te ontwikkelen.

Beiaardbier is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles en een alkoholvolume van 6°. Beiaardbier is uiteraard bronskleurig. Je proeft een stevige attaque met daarop een harmonieuze samenklank van moutsmaak en romige karameltoetsen en een lichte, zoete nagalm. Het bier smaakt fris en geeft achteraf een warm gevoel. Met het nieuwe bier heeft Leuven weer een extra een troef in handen om zich te profileren als Bierstad.

Wij duimen alvast voor een mooie, warme zomer!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.