[recensie] De Mythe van Methusalem – Jo Claes

Leuvense misdaadauteur Jo Claes heeft ondertussen zijn sporen al verdiend in het wereldje van de literaire thriller. Zoals we dat van hem gewoon zijn, levert hij met De Mythe van Methusalem weer een uitermate spannend en vlot lezend boek af. Natuurlijk is hoofdinspecteur Thomas Berg weer van de partij en speelt het verhaal zich af in de Leuvense straten. Het blijft een genot om te lezen hoe nauwkeurig Jo Claes de Leuvense straten, pleinen en handelszaken in zijn boeken beschrijft. De Leuvense locatie zijn echter meer dan een decor, de stad en haar bijzonderheden spelen een belangrijke rol in het verhaal.

Het plot draait ditmaal rond een grensverleggende ontdekking in een onderzoekslab in Gasthuisberg die de eeuwige jeugd plots heel erg dichtbij brengt. De publicatie van de onderzoeksresultaten van het stamcelonderzoek in Nature doet bijgevolg heel wat stof opwaaien. Het boek opent met de in scène gezette zelfmoord van het hoofd van het Leuvense lab op Kreta. Vanaf de eerste pagina’s is het boek één lange spannende rit naar de ontknoping. Onderweg vallen er natuurlijk nog meer doden, wordt Thomas Berg zowaar verliefd en blijkt het academische wereldje bol te staan van naijver en rivaliteit. Dat niets is wat het lijkt, bewijst de bijzonder knap gevonden ontknoping.

Ideale vakantielectuur, maar wees gewaarschuwd: als je eenmaal aan dit boek begint, is het moeilijk om het weg te leggen.

methusalem

Praktisch
De Mythe van Methusalem
Jo Claes
Uitgeverij Houtekiet
ISBN 9789089242730

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.