Wim Opbrouck leest voor in M

Wim Opbrouck bewerkte ‘De vijand’, een prentenboek van Davide Cali, met illustraties van Serge Bloch. M maakte met die beelden en woorden een exclusieve expo voor kinderen. De illustraties en aquarellen van Wim Opbrouck zijn nog tot 5 oktober 2014 te bewonderen.

Op vrijdag 6 juni was Wim Opbrouck te gast in M. Hij las die dag voor uit ‘De vijand’ aan meer dan 100 schoolkinderen van de Ark (Kessel-Lo) en de Sint-Jansschool (Leuven). De kinderen daagden hem vervolgens uit met een aantal pertinente vragen.

“Het boekje geeft ‘De vijand’ een menselijk gezicht en toont aan dat de gewone man in oorlogssituaties vaak de speelbal is van machthebbers en generaals. Het is een plezier het boekje voor te lezen voor het jonge publiek en er met hen over te filosoferen…” zegt acteur/muzikant Wim Opbrouck.

Na het voorleesmoment volgde een gezellige picknick in de tuin van M.

1

2

3
Foto’s © M.

Meer foto’s.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.