Speelplein Leuven biedt meer plaats voor spelende kinderen

Jeugdcentrum Vleugel F besliste begin 2014 om een nieuw speelplein in het leven te roepen: speelplein Leuven. Het ligt in het centrum van de stad, biedt onbeperkt plaats aan kinderen van 3 tot 15 jaar en werkt – net als de andere speelpleinen in Leuven – zonder voorinschrijvingen. Met het nieuwe speelplein wil de stad inspelen op de toenemende vraag naar een leuke opvangplaats voor kinderen tijdens de jaarlijkse vakanties. En dat valt goed in de smaak, zo blijkt.

Het nieuwe speelplein maakte een geslaagde start in de paasvakantie. Schepen Dirk Vansina: “De extra plaatsen zijn een goede zaak voor ouders die kwaliteitsvolle vakantieopvang zoeken. De lange wachtrijen die tot vorig jaar de inschrijvingen (toen nog van de Grabbelpas) typeerden, zijn verleden tijd. Dat is goed nieuws. Bovendien zijn er voldoende animatoren en biedt de school De Grasmus, waar het speelplein plaatsvindt, veel binnen- en buitenruimte”. Omwille het succes van het speelplein in het centrum van de stad, wordt de werking tijdens de zomermaanden op dezelfde manier verdergezet.

Nieuw deze zomer
Nieuw deze zomer zijn de VleugelFForts. Die geven kinderen tussen 7 en 13 jaar de kans om dingen te doen en plekken te bezoeken die aansluiten bij hun interesses (zelf pasta maken, circusartiest worden, aan de slag met special effects …). De VleugelFForts zijn dus een leuke aanvulling op de speelpleinwerking. De activiteiten vinden meestal plaats in de voor- of namiddag, maar er zijn ook workshops (kanovaren op de Dijle, vierdaagse musical …) die een hele dag of zelfs meerdere dagen duren. Opgelet, voor de VleugelFForts is vooraf inschrijven wél nodig. Dat kan op www.vleugelf.be of in jeugdcentrum Vleugel F.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.