Leuven (zomer)filmstad

Filmliefhebbers in Leuven moeten niet langer op hun honger blijven zitten tijdens de zomer. Van 16 juli tot 16 augustus presenteren de stad Leuven en Cinema ZEDZomerfilms: 9 zwoele zomeravonden gratis films in openlucht, op verschillende plekken in de Leuvense binnenstad.

Een rondreizende bioscoop
“Van een modern museum over een groen park tot een caféterras en een gezellig binnenplein: de Zomerfilms vinden plaats op verschillende plekken in de binnenstad, die telkens vakkundig worden omgebouwd tot openlucht cinema”, legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “De rondreizende bioscoop van Cinema ZED heeft telkens hetzelfde scherm, maar de zitplaatsen variëren van plek tot plek: een bankje, een deken op het gras, een trap langs het water. Op de meeste locaties is er een los samenwerkingsverband met een horecapartner, die tafeltjes en/of stoeltjes ter beschikking stelt voor klanten.”

“Een sympathiek evenement als dit, waar iedereen van houdt en waar iedereen welkom is, is perfect op maat van Leuven. Wij zijn dus maar wat blij met dit initiatief van Cinema ZED en ondersteunen waar we kunnen”, aldus nog schepen Vandevoort.

Verrassende locaties, verrassende films
Het programma van Zomerfilms is even verrassend als de plekken waar ze vertoond worden. Zo wordt in M de historische speelfilm La Belgique Martyre live begeleid op piano. Deze film vertelt het verhaal van een boerenzoon die tijdens WOI in de loopgraven op zoek gaat naar zijn vader. Het kleurrijke programma bevat ook een aantal exclusieve avant-premières (o.m. My Sweet Pepper Land ingeleid door Sahim Omar Kalifa en The Zero Theorem, de nieuwste film van Terry Gilliam), recentere releases (o.m. The Double), een unieke vertoning van de Happiness (de winnaar van DOCVILLE 2014) en zelfs een wansmakelijke compilatie (De Nacht van de Wansmaak, gepresenteerd door Jan Verheyen).

Praktisch
De voorstellingen vinden plaats op wisselde locaties, zijn gratis toegankelijk en starten ongeveer om 22.00 uur. Het volledige programma vind je op www.zomerfilms.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.