29ste editie van De Langste Dag – 21 juni 2014

Op zaterdag 21 juni vindt in het centrum van Leuven de 29ste editie van De Langste Dag plaats. De Langste Dag is ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootste winkelevenementen van Vlaanderen. Het belooft dus weer gezellig druk te worden in Leuven. Straattheater, een grote autoshow, kraampjes voor de winkels, een artisanale markt, een kappersdorp, een wedstrijd voor jongeren met een pak leuke prijzen … en dat allemaal in het verkeersvrije centrum van de stad.

De Langste Dag is de ideale kans om het nuttige (winkelen) te combineren met het aangename (feest op straat). Zo kunnlen bezoekers op 21 juni onder andere kennismaken met Het Mobiele Naaiatelier, de Kleinste Cocktailbar ter Wereld, een Ganzenfanfare (met echte ganzen uit Toulouse!), De Verschrikkelijke Sneeuwman en The Rolling Amazones. Let wel, dit is slechts een kleine selectie uit het ruime aanbod van straatartiesten dat in 11 straten en pleinen te bewonderen zal zijn.

Voeg daarbij nog het Kappersdorp op de Oude Markt waarvan de opbrengst naar Kom op Tegen Kanker gaat, de grote autoshow van de Leuvense garages op het Margarethaplein, de artisanale markt op het Martelarenplein en de brocante her en der. Ook niet te vergeten: de wedstrijd voor jongeren onder 14 jaar waarmee ze onder meer een weekend in Disneyland Parijs kunnen winnen, of 3 fietsen, of boekenbonnen. En voor wie met de auto komt: in drie parkings (Minckelers, Philipssite en Parking Station) kost parkeren op die dag slechts 1 euro per uur.

En een dag later is het weer feest, dit keer in Heverlee. Dan organiseert Handelaarsverbond Heverlee zijn jaarlijkse braderie/feestmarkt. Afspraak op en rond de Naamsesteenweg vanaf 9u.

Alle info op www.delangstedag.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.