De Blauwe Maan

Een tijdje geleden kocht ik een Social Deal bon voor De Blauwe Maan. Zoals dat helaas zo vaak gaat met bonnen, bleef deze liggen tot de vervaldatum in zicht kwam. Een week voor de deadline belde ik naar De Blauwe Maan om een reservatie voor de komende zaterdag te maken. Ik had de voorwaarden voor de bon echter niet goed gelezen, want deze was enkel op weekdagen geldig. Ondanks het feit dat men mij (terecht) de reservatie had kunnen weigeren, koos De Blauwe Maan voor de klantvriendelijke optie: mijn vriend en ik waren welkom om zaterdag de bon te komen consumeren. De vriendelijke meneer aan de telefoon zei zelfs dat het jammer zou zijn om de bon te laten vervallen. Dikke pluim alvast voor de flexibiliteit van De Blauwe Maan!

We waren bijgevolg heel erg blij met ons tafeltje in het gezellige restaurant in de Mechelsestraat. De Blauwe Maan is gelegen in een prachtig opgeknapt zeventiende-eeuws pand. Het interieur is uitgevoerd in zwart en wit met geometrische motieven die voor speelse accenten zorgen. Brandende kaarsen zorgen voor een knusse sfeer en de open keuken garandeert dat de maaltijd in optimale omstandigheden wordt bereid.

Ik nestelde mij op de zwarte bank tegen de muur, terwijl mijn vriend tegenover mij op een stoel plaatsnam. Om de avond goed in te zetten, bestelden we een glaasje prosecco rosé. Vrolijk gekleurde bubbels gaan er bij mij altijd vlot in. Op tafel stonden olijfjes om alvast wat te knabbelen te hebben. De zeer vriendelijke ober bracht ons heerlijk vers brood dat op een leistenen bordje gelegd werd. De mooi gedekte tafel scherpte onze eetlust aan.

Als appetizer kregen we een smakelijk soepje met een wafeltje, gevolgd door carpaccio met oester. Allebei heel erg lekker en mooi gepresenteerd. De Social Deal bon gaf ons recht om een maaltijd met vier gangen. Voor de hoofdschotel ging ik voor de rode poon, terwijl mijn vriend voor de lamskroon koos. Dranken waren niet inbegrepen, maar het aanbod om aangepaste wijnen bij elke gang te krijgen, konden we toch niet laten liggen.

Bij de eerste gang (zalm en kokkels) kregen we een lekkere Spaanse wijn geserveerd. Spijtig genoeg nam de bediening niet de moeite om de wijnen goed voor te stellen. Jammer, want alhoewel ik geen groot wijnkenner ben, weet ik graag uit welke regio een wijn komt en welke druivensoorten deze bevat. Misschien een tip om hier in de toekomst wat meer aandacht aan te besteden?

De eerste gang was trouwens meteen een schot in de roos. De combinatie van de zalm en kokkels met biet en dragon postelein was overheerlijk. Ik keek al uit naar het vervolg, want ik ben een grote fan van Sint-Jakobsnoten. Spijtig genoeg vond ik  de combinatie van de Sint-Jakobsnoten met de mosterd en zwarte pens minder geslaagd. De smaak van de mosterd was te sterk in vergelijking met de eerder subtiele smaak van de Sint-Jakobsnoten. Wel punten voor originaliteit voor de chef.

De rode poon met prei, pastinaak, morieljes en een sausje van garnalen kon mij dan weer wel bekoren. Lekkere combinatie van smaken, mooi gepresenteerd. Ook mijn vriend was erg tevreden over zijn lamskroon. Kleine opmerking: de lege glazen werden niet altijd tijdig van tafel weggehaald.

Het dessert was de kroon op de maaltijd. Een lekkere combinatie van chocolade, bloedsinaasappel, pistache en geitenkaas sierde ons bord. Heel fijn om geitenkaas bij het dessert te vinden, wat een mooi tegengewicht vormde voor al dat zoets. Bij het dessert dronken we een glaasje overheerlijke porto.

Voor de wijn, het water en de porto betaalden we 24 euro. Zonder Social Deal Bon zou de menu ons 53 euro per persoon gekost hebben.

Een zeer geslaagde avond die beslist naar meer smaakt!

Menu Luna
Schotse zalm, kokkels, chioggia biet, frambozen azijn, dragon postelein
Sint-Jakobsnoten, zwarte pens, raapjes mosterd, butternut, salie
Rode poon, lente prei, pastinaak, garnalenjus, saffraan, morieljes OF Lamskroon, asperges, aardpeer, kruidencrumble, wortelmayonaise
Chocolade, bloedsinaasappel, pistache, geitenkaas

appetizer

appetizer

Schotse zalm, kokkels, chioggia biet, frambozen azijn, dragon postelein

Sint-Jakobsnoten, zwarte pens, raapjes mosterd, butternut, salie

Rode poon, lente prei, pastinaak, garnalenjus, saffraan, morieljes

Lamskroon, asperges, aardpeer, kruidencrumble, wortelmayonaise

Chocolade, bloedsinaasappel, pistache, geitenkaas

Praktisch
Restaurant De Blauwe Maan
Mechelsestraat 22
016 29 97 47
http://www.deblauwemaan.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.