Leuven ontving vandaag 150 Bosschenaren

’s Hertogenbosch is onze zusterstad. Twee jaar geleden bezochten 750 Bosschenaren onze stad en trokken 750 Leuvenaars naar Den Bosch naar aanleiding van 750 jaar vriendschapsbanden. Op 28 januari 1262 sloten ’s-Hertogenbosch en Leuven een historisch verdrag waarin ze elkaar plechtig beloofden ‘geen onderlinge twisten uit te lokken en een duurzame vrede na te streven’.

In 1984, dit jaar dus 30 jaar geleden, bliezen Leuven en ‘s-Hertogenbosch deze historische band nieuw leven in en werden beide steden echte zustersteden. Sindsdien gaan beide steden regelmatig bij elkaar op bezoek.

’s Hertogenbosch is een heel interessante stad op maat van Leuven met een historische kern en slechts op anderhalf uur rijden van Leuven.

Schepen Dirk Vansina ontving de Bosschenaren vanochtend op het stadhuis. Daarna namen ze deel aan de rondleiding ‘Leuven Brandt’, de wandeling over Wereldoorlog 1 en bezochten ze de toren van de universiteitsbibliotheek.

In de namiddag kwam de Heinekenfanfare. Zij speelden op de pui van het stadhuis en kregen daarna écht bier aangeboden van onze schepen. ;-)

den bosch

Op zondag 5 oktober organiseert Leuven een tegenbezoek voor zo’n 100 (3 autobussen) Leuvenaars aan Den Bosch. Die dag is het koopzondag en animatie in de straten van Den Bosch. Er wordt ook een bezoek gepland aan kamp Vught waar veel Belgen gevangen werden gehouden tijdens WOII.
De Leuvenaars krijgen binnenkort de kans om zich in te schrijven voor deze uitstap waarvoor een bijdrage van 10 euro zal gevraagd worden.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven ontving vandaag 150 Bosschenaren”

Vriendschapsbezoek aan zusterstad ‘s Hertogenbosch « Leven in Leuven
(on september 11th, 2014 at 22:05)

[…] 2012 vierden ’s-Hertogenbosch en Leuven 750 jaar vriendschapsbanden. Om dat te vieren kwamen 750 Bosschenaren op bezoek in Leuven en gingen 750 Leuvenaars naar Den Bosch. Schepen Dirk Vansina : “750 jaar geleden beloofden beide […]