Piknik Musik op een nieuw kleedje

Voor een vakantiegevoel rekent Leuven al lang niet meer op het weerbericht. Café Congé brengt naar vaste gewoonte de zomer in de stad. Met drie zondagen Piknik Musik en een gloednieuwe urban camping.

Piknik Musik

Het startschot klinkt op 27 juli in De Bruul. “De diversiteit van deze wijk zal zeker terugkomen in het eetaanbod”, vertelt organisator Thomas Van Ostaede. “De picknicker mag zich verwachten aan enkele fantastische food trucks.” Maar ook het sportieve karakter van het park wordt in de verf gezet. “Naast het petanque tornooi van JeuDeBouLeuven kunnen de Leuvenaars zich aan elkaar meten op een skateramp.” En om de nieuwe locatie gepast te openen, laat Cinema Zed er de avond voordien popcorn poppen bij een zomerse openluchtfilm.

Op 10 augustus worden de dekens gespreid in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Daar wilt Van Ostaede vooral focussen op het muzikale luik van Piknik Musik. “Naast de dj’s, heb ik ook een operazangers geboekt. Haar rood-wit geblokt kleed waait uit tot een gigantisch picknickdeken waar mensen op kunnen zitten en luisteren.”

Wie de ultieme zomerprik moet missen, vindt alvast troost op de website: de hoogtepunten uit de DJ-sets worden er gratis aangeboden als sfeerzetter voor eigen barbecues of tuinfeesten. En Van Ostaede verklapt alvast ook een primeur: voor het eerst zal Piknik Musik buiten de Leuvense grenzen treden. “Op 21 september ruilen we het gras in voor zand aan het meer van Rotselaar. Als het weer meezit, kunnen bezoekers nog in de plas springen.”

Weer of geen weer. De Leuvenaar weet weer waarheen.

Piknik Musik: waar en wanneer

  • Zondag 27 juli – De Bruul: Piknik Musik trekt voor het eerst naar de Bruul en belooft een picknick op maat van het plein. Met de beste street food uit de regio en ver daarbuiten.
  • Zondag 10 augustus – Provinciaal Domein: In het favoriete park van de Café Congé crew trakteren ze de picknicker op een muzikaal specialleke. Ga gezellig genieten van een mini-opera met een cocktail in de hand.
  • Zondag 21 september – Meer van Rotselaar: Voor een unieke locatie treedt Café Congé graag buiten de Leuvense grenzen. Piknik Musik ruilt voor het eerst het gras in voor de plas van Rotselaar.

Op zaterdag 30 augustus bouwt Café Congé samen met de vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 de allereerste urban camping in het land. Ga mee kamperen op de kasseien van de vismarkt en ontwaak in een autovrij Leuven met een bio-ontbijt. Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.