Like Leuven gaat vanaf 1 juli van start

Na de lancering van Like Leuven in februari haalde de StadsFacebookgroep op korte tijd meer dan 600 volgers. Ook de oproep om StadsFacebooker te worden werd enthousiast onthaald. Uit de verschillende kandidaturen werden de eerste 20 heel uiteenlopende groepen en individuen geselecteerd om vanaf 1juli officieel met het project van start te gaan.

Like Leuven
Zeven jonge Leuvense politici van sp.a en CD&V sloegen in Februari de handen in elkaar en startten met het project Like Leuven. “Vanaf 1 juli krijgt elke StadsFacebooker 4 weken de pagina Like Leuven ter beschikking. Inwoners leren hun stad en organisaties beter kennen en organisaties kunnen hun activiteiten onder een breder publiek bekend maken.”

Het idee is gestoeld op dat van de Stadsambassadeurs. Sinds 2006 duidt Leuven om de 2 jaar een culturele ambassadeur van de stad aan. Deze krijgt 2 jaar de tijd om binnen zijn/haar discipline initiatieven te ontwikkelen samen met de Leuvenaars. Het zevental wil dit ambassadeurschap uitbreiden naar Leuvenaars en Leuvense organisaties. Hoe meer Leuvense ambassadeurs om de inwoners en stad in de kijker te zetten, hoe beter, klinkt het. De keuze voor Facebook is simpel: het is een relatief toegankelijk medium en heeft een groot bereik.

Lancering
De initiatiefnemers van het project riepen deze voormiddag pers en de eerste 20 stadsfacebookers bijeen in M om een korte toelichting te geven bij het project en de planning te overlopen. Tevens kregen de stadsfacebookers de kans om elkaar wat beter te leren kennen.

Ook Leven in Leuven, uw favoriete stadsblog, is geselecteerd als stadsfacebooker. In de maand september kunnen jullie onze berichten volgen op www.facebook.com/likeleuven! Wij kijken er al naar uit!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.