Nieuwe ingang domein Kessel-Lo opent op 24 juni

Op 24 juni wordt de nieuwe inkomzone van het Provinciedomein Kessel-Lo aan de Holsbeeksesteenweg officieel geopend.

‘Onze domeinen zijn de uithangborden van onze provincie’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Daarom zijn we blij dat we de nieuwe inkomzone aan de Holsbeeksesteenweg nu officieel kunnen openen’.

Naast een vernieuwd ontmoetingsplein afgeboord met zitelementen, het vernieuwde landschap met doorkijk tot ver in het domein, de nieuwe brug en het ploeterbos is de nieuwe minigolf klaar in het domein.
‘Deze minigolf is, na het ploeterbad, de trapbootjes, het verkeerspark en de roeiboten/pedalo’s, de vijfde attractie in het domein. Het is lang wachten geweest op een minigolf. De oude werd in 2007 afgebroken. Er was zolang geen minigolf in de regio tussen Brussel en Diest. We vullen dus een regionale leemte in en verwachten dat dit wel eens een topattractie zou kunnen worden. De kostprijs bedraagt 2,5 euro per deelnemer’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

‘We hebben ook aandacht besteed aan het comfort van de fietsers. Het nieuwe, geasfalteerde fietspad werd aangesloten op het bestaande fietsnetwerk. Tevens werden oplaadpunten voorzien voor elektrische fietsen en auto’s’, zegt domeinbeheerder Oswald Debelder.

Op zaterdag 28 juni om 10.45 uur wordt deze inkomzone voor het publiek geopend aan parking 3. De eerste honderd bezoekers krijgen een gratis ticket voor de minigolf.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.