Meat City

Dit splinternieuwe restaurant bevindt zich in de Leuvense Parijsstraat naast de Rattemanspoort, op het nummer 52. Mooi ingericht, zeer veel licht, open keuken en een ruim terras, zowel voor- als achteraan. Aan de achterkant is het rustiger.

Een mooi gedekt tafeltje voor twee onder een soliede parasol nodigde ons uit daar plaats te nemen. Vrij vlug kwam een vriendelijke jongedame vragen naar onze aperitiefwensen en bezorgde ons de menukaart. Die toont in hoofdzaak vleesgerechten, maar er zijn ook nog heel wat andere aantrekkelijke schotels te verkrijgen. Dé aandachtstrekker is de vleesklomp van 1.200 gram!

De twee Stella’s 33 waren goed getapt, maar werden op nogal onhandig op tafel neergepoot. De jongeman wist ook niet dat de merknaam op het glas naar de klant toe moest gedraaid worden. En dat terwijl er in Leuven voor de tweede keer een wereldkampioen biertappen is gelauwerd…

Ik had voor de filet puur van paard gekozen (25,00 €), met een bearnaisesaus (3,60 €)en frietjes. De voorziene 250 gram vlees was perfect seignant gebakken, met – zeer attentvol – de vleesjus in een afzonderlijk potje. De bearnaisesaus was van superieure kwaliteit: vers, luchtig, licht smeuïg en perfect van smaak. Het was jaren geleden dat ik die saus op basis van dragon nog zo lekker vond! De frieten waren zoals echte frieten moeten zijn: handgesneden, redelijk dik en goed gebakken. Ook de flinke portie mayonaise was onberispelijk.

Mijn partner is mosselliefhebber en had “mosselen” in promotie op het krijtbord zien staan. Hij zou en wilde absoluut mosselen eten. Vooral dan uit nieuwsgierigheid, want hij weet maar al te goed dat de “echte-echte” pas over een kleine maand zullen geserveerd worden. Hij koos niet de portie van 700 gram (voor 17,00 €), maar wel die van 1.250 gram (voor 24,00 €). Die werd keurig en gelijktijdig met het vlees opgediend.

Maar…oei, wat kwam daar op tafel? Alleen al bij het wegnemen van het deksel steeg er een ondefinieerbare reuk en damp uit de kom die niet veel goeds voorspelden. Bij nader toezien bleken het allemaal wel grote en mooie schelpen, maar de inhoud, de mossel dus, was zo lang gekookt dat ze totaal was uitgedroogd en zelfs aan de gloeiend hete schelp plakte. Hetzelfde gold voor het mosselvocht en nog meer voor de groenten: platgekookt, kleur- en smaakloos…

Onbegrijpelijk dat de uitbater, een ervaren man in de branche met zijn restaurant Etoile d’Or aan het station, zoiets zou laten gebeuren.

De rekening werd gepresenteerd in een map waarin zich ook een tablet bevond waarop we onze indrukken en commentaar konden aanklikken. Volgens de jongedame komt die info rechtstreeks op de e-mail van de “patron”. Wat ons betreft, niet nodig: wij komen graag terug voor een lekker stuk vlees en wachten wel voor mosselen tot wij horen van een kenner dat ze bereid zijn zoals het hoort.

De rekening: 58,60 €. Correct. Niet goedkoop, maar ook niet overdreven.

Nog even dit: in het toilet was het even zoeken naar handdoek of droogpapier. Die waren er niet. Wel was er een elektronisch oog dat de handen droog blies via twee buizen die schuin naast de waterkraan waren gemonteerd. Een origineel gadget, bijna perfect, ware het niet dat de luchtstroom zo sterk was dat het water in de pompbak eveneens werd weggeblazen, en zelfs tot op mijn broek…

Praktisch
Parijsstraat 32, 3000 Leuven
016 62 32 62
info@meatcity.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Meat City”

Mette
(on juli 8th, 2014 at 16:34)

Inrichting is in orde (zeker het voorste deel van het restaurant) en ook de steak mocht er zijn: uitstekend mals vlees, perfect gebakken met een prima home made BBQ-saus.

Anderzijds is het jammer dat het concept “NY steakhouse” maar deels wordt uitgevoerd en zich vooral lijkt te beperken tot de inrichting en de steak. Waar een echte NY steakhouse met alles erop en eraan zonder meer een aanwinst zou zijn voor Leuven, is een te groot deel van de kaart nog altijd gewone Belgische brasseriekeuken. Waarom kaaskroketten, konijn, mosselen en stoofvlees en geen lobster rolls, crabcakes of tuna tacos?

Een interessante nieuwkomer met potentie, maar aan het NY steakhouse-gehalte is nog werk.

 
Mikke
(on juni 25th, 2015 at 10:38)

Twee weken geleden wouden we met de familie iets nieuws uitproberen voor vaderdag. Bij de reservatie per mail werd door het restaurant zelf aangeboden om 14u15 te komen. In een tweede mail werd dit tijdstip bevestigd.
Eenmaal hier aangekomen op zondag was het onthaal het meest onbeschofte en onklantvriendelijke dat ik mijn leven ooit heb meegemaakt. Er werd ons simpelweg de toegang geweigerd want de keuken sloot om 14u. Geen enkel teken van verontschuldiging, geen interesse voor het aanbieden van een oplossing op wat overduidelijk hun fout was (twee mails bij op smartphone, maar ze bekijken was zelfs teveel gevraagd), kortweg ongemanierd personeel dat ronduit geen service biedt. Zoiets heb ik nog nergens meegemaakt.

Als inwoner van Leuven weet ik hoeveel geweldige restaurants deze stad telt. Dit restaurant zal met deze houding en service dan ook binnen de kortste keren gesloten zijn en het is geen verlies te noemen.