Opening en foto’s tryout Starbucks in station Leuven

Veel Starbucks fans in Leuven hebben er jaren op gewacht, maar het is nu eindelijk zover! De plakkaat aan de deur laat er geen twijfel over: De Starbucks in het prachtig gerenoveerde station van Leuven opent officeel de deuren. Vandaag was de tryout en alles leek vlotjes te verlopen. Voor de die-hard fans: je kan er ‘Leuven Starbucks coffee’ tassen kopen met het stadhuis als achtergrond.

Starbucks Leuven station: de toog

Nog 1 dag te gaan volgens het bord buiten:
Starbucks Leuven: 1 day to go

Starbucks Leuven station: taart

Starbucks Leuven station: extras

Starbucks Leuven station: toog 2

Starbucks Leuven station: aansnijden van de taart

Starbucks Leuven station: tassen

Starbucks Leuven station: toog 3

Bookmark and Share

Er zijn 15 reacties op “Opening en foto’s tryout Starbucks in station Leuven”

Katrien
(on juni 25th, 2014 at 20:59)

Het laatste wat we in Leuven konden gebruiken: een Starbucks!

 
Carolien Coenen
(on juni 25th, 2014 at 23:04)

Tja, ik vind het ook jammer dat een Amerikaanse keten zich in ons mooie station genesteld heeft. Maar er valt niet meer veel aan te doen, zeker?

 
Katrien
(on juni 26th, 2014 at 5:28)

Tuurlijk valt daar iets aan te doen: negeren :-)

 
Mario
(on juni 26th, 2014 at 11:43)

Niet mee eens. Leuven leeft, dat weet iedereen. En Vanilla Latte is lekker, dat is ook algemeen gekend. Dus nu met de komst van Starbucks is Leuven nog lekkerder geworden.

 
Indra Janssens
(on juni 27th, 2014 at 13:49)

Wat moesten ze dan openen in dat mooie station???
Boetiekskes of wa??????

 
Carolien Coenen
(on juni 27th, 2014 at 14:07)

@Indra: Wat dacht je van een horecazaak uitgebaat door een kleine ondernemer uit Leuven?

 
Johan Van Roost
(on juni 27th, 2014 at 17:26)

Nadat onze winkelstraten met buitenlandse ketens overladen werden,
zet de opmars zich verder in onder andere de stations.
Zijn we dan echt niet opgewassen tegen dit Amerikaanse geweld ?
Mijn hart bloedt als ik dit zie …

 
Hedwig
(on juni 30th, 2014 at 0:29)

Wat een zure commentaren. En over de twee vestigingen van Panos en de Einstein coffee die al jaren in het station zitten, hoor ik niemand klagen. Zijn dat dan de lokale ondernemers? Ik ga ervan uit dat in dit Starbucks filiaal lokale mensen worden tewerkgesteld die er evenzeer hun brood verdienen. Bovendien telt Leuven al heel wat unieke koffiezaken van eigen bodem. Er is voor ieder wat wils. Ik denk dat wat het horeca-gebeuren betreft, Leuven haar eigenheid zeker behoudt. We worden nog lang niet overspoeld door “Amerikaans” geweld (ketens uit dit werelddeel worden blijkbaar altijd iets meer belastend gevonden). In alle wereldsteden, van Amerika tot AziĆ«, kom je starbucksen tegen in stations. Dat er nu ook eentje in Leuven is, vind ik alvast een plus. En voor mensen die een aversie hebben tegen alles dat niet van eigen bodem is: gewoon diep inademen en even verder lopen. Keuze te over!

 
Peter
(on juni 30th, 2014 at 16:39)

Voor- of tegenstander het ziet er in ieder geval beter uit dan ons eerder “stationsbuffet”.

 
Carolien Coenen
(on juni 30th, 2014 at 21:04)

@Hedwig: Don’t worry, ik koop ook nooit iets in de Panos of de Einstein. ;-) En in andere wereldsteden probeer ik ketens ook zoveel mogelijk te mijden.

 
Jana Peeters
(on oktober 13th, 2014 at 14:40)

De economie regelt zichzelf. Waar maken jullie zich druk om?
Als koffiehuis Jos uit Leuven morgen een koffiebar opent in Gent of Amsterdam, moeten we dan ook beginnen wenen?
Sommige mensen vinden het fijn om langs Starbucks te gaan omdat de aanpak en het imago hen een goed gevoel geeft. Wie ben jij Carolien om dat tegen te houden?

 
Dat klopt niet
(on april 16th, 2015 at 10:45)

De economie regelt zichzelf is de grootste (en slechtste) grap die ik in mijn leven al heb gezien.
Indien dat het geval zou zijn, zouden we allemaal 24u/dag in mensonwaardige omstandigheden werken, geen rechten hebben en geregeld doodvallen ~leven als echte slaven.
De overheid zou dat moeten regelen, ze zouden een tandje moeten bijsteken en niet op een manier die ons de concurrentie met andere landen doet verliezen en een steeds groter deel van de werkende en niet werkende bevolking in de problemen brengt.

Waar die koffiebar vandaan komt, hebben we niet in de hand, we mogen al blij zijn dat daar al dan niet tijdelijke werkgelegenheid is en hopen dat er een fatsoenlijke job met een fatsoenlijke (= salaris meer dan 1/10 dan dat van het top management van Starbucks) verloning is.

Oei, beetje off topic.

 
Roberto
(on augustus 21st, 2015 at 2:38)

Starbucks is zalig omvoor een cappuchino dus iedereen zaagt erover maar mensen in gent heb je 1 en in brugge ook dus stop me zagen aub spring gewoon bunnen de mensen zijn zeer vriendelijk en helpen je direct zn als je vaste klant bent krijg je zelfs een drankje naar je vernoemt!!!

 
PETER
(on september 5th, 2015 at 18:00)

In de USA kennen ze geen goede koffie, er is daar gewoon geen koffiecultuur, een starbucks is zowat het beste wat je daar kan vinden. Als niet koffiekenners graag naar een starbucks willen gaan, laat ze toch doen ……. Heb ik meer plaats in goede koffiezaken.

 
Week in beelden - snapshot diary - week 06 - De Wereld van Kaat
(on februari 8th, 2016 at 11:35)

[…] (dus toch weer werkgerelateerd !) en dat moesten terugbrengen. We starten met een bezoekje aan Starbucks alwaar ik een koffie met pistachenoten dronk. De combinatie van koffie en noten was zeer te smaken, […]