Straatvoetbal demonstratiesessie op Martelarenplein

Het Martelarenplein in Leuven is aanstaande zaterdag 28 juni het bruisende toneel voor een echte panna-demonstratiesessie. Niemand minder dan wereldkampioen Jeand Doest toont er vanaf 10.30u tot 14.15u zijn spectaculairste voetbalkunstjes. Iedereen is welkom om van dit spannend stukje spektakel te genieten op het Martelarenplein. ACUVUE, contactlenzenfabrikant en officiële sponsor van het wereldkampioenschap voetbal dat momenteel in Brazilië plaatsvindt, zorgt voor de randanimatie en een echte panna kooi waarin de wedstrijd zal plaatsvinden.

Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij het de bedoeling is de bal door de benen van je tegenstander spelen. Panna wordt 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld. Een panna wedstrijd duurt 3 minuten. De speler die die de meeste doelpunten gemaakt heeft wint de wedstrijd. MAAR, als je een “panna” kan maken, en in balbezit kan blijven hierna, win je automatisch de wedstrijd.

Doest was de voorbije week in Brussel actief tijdens de European Street Cup waar hij het 2 tegen 2 Panna Kampioenschap won. Daarnaast ontving hij ook de Best Player award in het 4 tegen 4 Kampioenschap. Doest leerde zijn straatvoetbaltrucjes in Rotterdam en reist de wereld rond voor demosessies en workshops.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.