Beluga

Beluga vind ik nog steeds één van de gezelligste restaurants om een bijzondere gelegenheid te vieren. Kleinschalig, sfeervol ingericht, mee kunnen kijken in de keuken en bediend worden door de chef zelf. Een combinatie die je niet vaak tegen komt. Ideaal dus om de verjaardag van mijn vriend te vieren. Iets wat we vorig jaar trouwens ook al deden.

We startten de avond met een Gosset champagne, afkomstig van het oudste wijnhuis in de champagnestreek. Een feestelijk begin van de avond. Bij dit sprankelende glaasje geluk kregen we als hapje een tartaar van fera geserveerd.

Vervolgens passeerden de volgende vier gerechten op ons bord:

  • Pesto van rucola, wakame, pistache nootjes, lauwwarm corvina (Portugees)
  • Pieterman met kaviaar d’aubergine, burrata en scheutjes van rode kool
  • Skrei, grappa, creme van pastinaak
  • Sabayon met gember en amaro, 29 kruisen en Mexicaanse limoen.

Elke gang werd met veel zorg ingeleid door de chefkok himself. Persoonlijk hield ik het bij één glaasje (uitstekende) witte wijn, maar mijn jarige tafelgenoot koos uiteraard voor de aangepaste wijnen te nemen.

Beluga is een restaurant dat je moet bezoeken als je de tijd hebt, want je bent een ganse avond bezig met tafelen. De visgerechten die Chef-kok Wim Janssens op tafel tovert zijn echter de moeite meer dan waard. Altijd weer weet hij me te verrassen met originele combinaties. Ditmaal was mijn absoluut favoriete gerecht de corvina. Heerlijk in combinatie met de wakame. En altijd ontdek ik nieuwe ingrediënten in de Beluga. Ditmaal was dat de burrata, een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozarella en room en amaro, een alcoholische drank gebaseerd op grappa. De sabayon was trouwens een fantastische afsluiter van de avond. Overheerlijk.

In totaal kostte deze feestelijke avond ons 187 euro. Niet iets om elke dag te doen, ideaal als je iets te vieren hebt.

Onze keuze
Twee maal het menu van 60 euro
2 maal champagne 12 euro per glas
1 maal aangepaste wijnen 26 euro
1 glas wit van 7 euro

Tartaar fera

Pesto van Rucola wakame pistache nootje lauwwarm corvina

Pieterman met Kaviaar d'Aubergine met burrata en scheutjes van rode kool

Skrei grappa creme van pastinaak

Sabayon met gember en amaro based on grappa 29 herbs mexican lemons

Praktisch
Krakenstraat 12, 3000 Leuven
016 23 43 93
www.restaurantbeluga.com/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.