Leuven viert de Vlaamse feestdag

Leuven toont dat ze een fiere Vlaamse stad is en viert de Vlaamse feestdag met een fietstocht, twee wandelzoektochten, een barbecue, een toespraak en een volksreceptie.

Schepen van evenementen Dirk Vansina: “Op zondag 6 juli maken we er een echte familiedag van. Er staan drie activiteiten op het programma: een fietstocht, een wandelzoektocht en een barbecue”.

De gratis familiefietstocht (26 km) start om 14.00 uur aan de Tiendenschuur in de Abdij van Park. De tocht brengt je onder andere langs het kasteel van Arenberg, Heverleebos en het Engels Kerkhof. Halverwege pauzeren we even in Café Pallekeshof in Leefdaal.

Zondagnamiddag kan je vanaf 14.30 uur een wandelzoektocht doorheen de Abdij van Park maken. Je vertrekt aan de Tiendenschuur voor een tocht van anderhalf uur met verrassende ontdekkingen en interessante weetjes. De beste speurder wordt beloond met een weekendje ’s-Hertogenbosch. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur.

Na de fysieke inspanningen, verwent Guy Vantoortelboom (restaurant Kokoon) je met een lekkere maaltijd, bereid op een Oklahoma Joe legendary Barbecue Smoker trailer.

De wandelzoektocht en de fietstocht zijn gratis. De barbecue kost € 15 (4 stukken vlees) of € 8 (twee stukken vlees). Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht. Het kan tot 1 juli 2014 op evenementen@leuven.be of tel. 016 27 22 54.

Op donderdag 10 juli om 19 uur houdt Rik Van Cauwelaert een gelegenheidstoespraak in Auditorium 30CC Minnepoort. Hij behandelt het thema van “de Vlaamse zaak tijdens WOI” in auditorium Minnepoort. Rik Van Cauwelaert is bekend als voormalig directeur-hoofdredacteur van Knack. Sinds eind 2012 schrijft hij wekelijks een column in De Tijd. Rik Van Cauwelaert staat borg voor een inhoudelijk sterke inbreng in het feest.

Om 20.00 uur wordt op de Vlaamse feestdag geklonken tijdens een volksreceptie voor alle Leuvenaars op de Dijleterassen. Schepen Dirk Vansina: “Zo vieren we 11 juli op een manier dat de Vlaming graag feest viert: eerst een sterk gesprek en dan een hapje en een drankje.”

Van 15 juni tot 15 september kan je deelnemen aan een wandelzoektocht in het centrum van de stad. Het thema van de tocht is de herdenking van WOI. Het wandelplan en deelnemingsformulier (€ 1) haal je af aan de balie van Toerisme Leuven (Naamsestraat 3). De winnaar krijgt een weekendje ’s-Hertogenbosch cadeau.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.