Succes City Golf neemt toe

City Golf is een concept dat gelanceerd werd door jonge ondernemers met als doel Leuven op een unieke manier verkennen. Ondertussen is City Golf uitgegroeid tot een succesformule voor toeristen, studenten en inwoners van Leuven.

City Golf lijkt eenvoudig, maar het betekent veel meer dan “golf spelen in de stad”. City Golf is een variant op de klassieke golfsport. Bij de klassieke golfsport tracht men een golfbal met golfstokken, golfclubs genaamd, in zo weinig mogelijk slagen in een hole (gaatje in de grond) te slaan.

Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Leuven ipv op een golfbaan. Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als “must see” locaties in Leuven beschouwd. Deelnemers maken een mooie stadswandeling en maken tegelijkertijd kennis met City Golf! Een concept dat mede gesteund wordt door Toerisme Leuven.

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. Vb. standbeeld, zitbank, vlagje, e.d. kunnen fungeren als target. De speler met het minste aantal slagen is de winnaar.

City Golf is voor iedereen toegankelijk, voor alle toeristen en inwoners van Leuven. Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Hoe minder golfervaring, hoe leuker!

In Leuven biedt City Golf 6 holes aan, voornamelijk op groene locaties die ongeveer 2u in beslag nemen. City Golf is op maat en kan enkel op aanvraag gespeeld worden. City Golf kan het hele jaar door, alle dagen van de week, van ’s morgens tot ’s avonds. 

DSC_0015

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.