Anita Meert van Coulis)Coulà ontvangt Handmade In Belgium-label van UNIZO

UNIZO regiodirecteur Nancy Van Espen en schepen van handel Els Van Hoof reikten gisteren het Handmade In Belgium-label uit aan Anita Meert, zaakvoerder van Coulis)Coulà. Voor de gelegenheid presenteerde Coulis)Coulà lekker ambachtelijk gemaakt schepijs en handgemaakte ijstaarten.

De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen aan belang bij de consument. Het is vandaag de dag echter niet altijd duidelijk wat men juist koopt. Daarom creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (kortweg HIB). Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Anita Meert: “Al het schepijs, de brownies en de ijstaarten worden handgemaakt in ons atelier. Bovendien maakte ik een bewuste keuze voor natuurlijke, kwalitatieve producten zoals echte speculoos die we gebruiken als basis voor het speculoosijs of pistachenoten voor pistache-ijs en gebruiken we geen preparaten of mengpoeders.”

Vrienden en omgeving verklaarden Anita Meert voor gek toen ze in 2007 een stabiele job opgaf om een eigen ‘ijssalon’ te starten. De passie om ijscreaties en schepijs van de hoogste kwaliteit te maken gaf toch de doorslag om de zekerheid van het werknemerschap achter zich te laten. Na een driejarige opleiding “ambachtelijke ijsbereider” bij Syntra, waar Anita de kneepjes van het vak leerde van Dominiek Vandermeulen (Sweet Art), opende Coulis)Coulà zijn deuren in de Diestsestraat. Anita maakt ijscreaties (bv. bruidstaarten) op vraag van de klant en staat bekend om haar ambachtelijke schepijs. Bij Coulis)Coulà zijn ‘kleinschaligheid en handwerk’ het motto van de zaak.

coulis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.