Aftellen naar Leuven in Scéne

lis

Na ondertussen meer dan twee jaar uitkijken naar editie 6 van Leuven in Scène, is het bijna zover. Het festival wordt het knallende openingsweekend van een (hopelijk) mooie Leuvense zomer vol evenementen. Het internationaal openluchttheaterfestival zorgt komende vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli voor sfeer en spektakel in de binnenstad.

Het niveau is traditioneel zeer hoog, de variatie is groot: meer dan 130 shows staan er dit weekend op de planning. De sterke affiches en de grote bijval – 100.000 toeschouwers in 2012 – maken van het festival een nationale topper in het genre.

Leuven in Scène 2014 is meer van hetzelfde maar ook anders. Het blijft een gratis driedaagse voor een breed publiek. De keuze om de voorstellingen te spreiden over de stad wordt doorgetrokken. Er zijn 42 voorstellingen op 11 locaties. Dat moet een maximaal kijkcomfort garanderen.

Een selectie van de strafste, mooiste en meest tot de verbeelding sprekende voorstellingen:

  • Zaterdag en zondag 14.00 > 21.30u – CIRKUSPARK: Park De Bruul wordt een feeëriek circuspark. Naast workshops en kinderanimatie van Cirkus In Beweging(in de namiddag) kan je er genieten van een programma tjokvol acrobaten, clowns en kleine interactieve acts.
  • Zaterdag en zondag 20.30u – LES P’TITS BRAS: ‘De geur van Zaagsel van Les P’tits Bras (BE/FR) is een spectaculaire circusvoorstelling aan een indrukwekkende structuur in Art Nouveaustijl. De Franco-Belgische compagnie brengt circus met een misdaadplot. (De Bruul)
  • Vrijdag om 20u, zaterdag & zondag om 16.30, 18.30 en 20.30u  VELODROOM: Twee renners rijden een wedstrijd tegen elkaar. De rode of de blauwe? Wie zal het halen in deze tijdrit door het Leuvense landschap dat voor hen op een groot scherm getoond wordt? En vooral, wie komen ze onderweg tegen? Is dat niet Vlaanderens bekendste chef die helpt in de bevoorrading? En wat komt burgemeester Louis Tobback daar op het grote scherm doen? En rector Torfs? (Martelarenplein)
  • Vrijdag en zaterdag 22.30u  HOOFDACTS: Op drie pleinen starten simultaan drie grote voorstellingen.
    ‘Le plus grand défilé des petites coutures’ van Cirkatomik (FR) is een spektakelstuk: het wordt de meest verrassende modeshow die je ooit gezien hebt. (Grote Markt)
    ‘Funambus’ van Underclouds cie (FR) is een poëtische en adembenemende voorstelling. Een bus vol circus en vuur. (Mgr. Ladeuzeplein)
    ‘Polar’ van Cie Bilbasso (FR) Een voorstelling vol humor, vuur en dans. Passionele tango tussen vlammen. (Vismarkt)
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.