Leuven in Scène in het park van de Keizersberg Abdij

Heb je nog een oude fietsband liggen? Of een plastieken fles waar je wel een muziekinstrument mee wilt maken? Een kledingstuk waar enkel motten nog wat aan hebben? Onze grootouders wisten het al: weggooien doe je niet, het kan altijd nog van pas komen. Dus haal je dozen maar boven, en sleep het allemaal mee naar het park van de Keizersberg abdij – want voor een tweede leven is het nooit te laat, en dit weekend is het perfecte moment!

Met de banden gaan de instructeurs van Cirkus in beweging graag aan de slag, zelfs met verstuikte duimen. Ze vertellen je enkele kneepjes van het vak, en tonen je hoe je jouw zelfgemaakte flowerstick kan controleren en jongleren. Voor je het weet, zit je op de circusschool.

De plastieken fles hou je best bij tot je Jo Zanders tegenkomt. In plaats van Leuven in Scène op te luisteren met percussionisten allerhande zoals met Lokomotiv, helpt hij in zijn eentje dit weekend gewoon echt iedereen en alleman aan een eigen muziekinstrument, met materialen die we allemaal wel thuis hebben liggen: blikken, plastieken flessen, houten blokjes – volgend jaar een erestoet door Leuven, met jong en oud?
1849 Muziekinstrumenten

Als je na al dat actieve en hevige het terug wat zachter wilt, kan je met wat oude kledingstukken op zoek naar Lien Tallon. Lien sputtert daar ook ergens rond, als piloot van het Experimenteel Recyclage Atelier Flugzeug. Met veel liefde en kunde laat ze je landen in een wereld waar kasten vol oude kleren kamers vol knuffels opleveren. Maar let op: verwar dat rondsputteren niet met wat die 12 ongure types in hun fabriek uitspoken – Lien laat je achter met een knuffel om rustig in een hoekje te kruipen, dat kan je van die heren niet zeggen.

Over hoekjes gesproken, ook aan de boekenwurmen werd gedacht, in de vorm van een pop-up bib. Een heerlijk boek, een beetje zon, of gewoon iemand die je wel wilt voorlezen. Relaxen op een dekentje in het gras, een idee om spontaan van weg te dromen.
Pop-up bib

En alsof dat allemaal nog niet voldoende is om tot daar te geraken, strijkt de mobiele opera van Noémie Schellens neer voor een avondconcert of kan je heel functioneel tweedehands spullen uitwisselen en/of repareren of zelfs je fiets laten graveren.

U kan het allemaal beleven op deze prachtige zondag – ik ben er alvast zeker van dat het met evenveel plezier en een even brede glimlach zal zijn. Ik op mijn beurt ga vandaag de Bruul onveilig maken.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuven in Scène in het park van de Keizersberg Abdij”

Lien Tallon
(on juli 14th, 2014 at 16:25)

mooi artikel, dat de sfeer op de Keizersberg afgelopen weekend heel goed weergeeft!

 
Een late terugblik op Leuven in Scène « Leven in Leuven
(on augustus 16th, 2014 at 19:34)

[…] 2 seconden sloegen we het huwelijksaanzoek toch maar af en liepen we door in het park langs de pop-up bib, de Opera Mobile die ‘s namiddags jammer genoeg niet open was en langs de […]