Eerste dag Beleuvenissen

Op vrijdag 18 juli 2014 geeft Beleuvenissen de aftrap voor drie vrijdagen vol muziek, dans en sfeer in de Leuvense binnenstad. “Met een vernieuwde aanpak wil het stadsbestuur dit festival een nog markantere plek geven in het zomeraanbod”, aldus Dirk Vansina, verantwoordelijke schepen. Grote namen op de Oude Markt wisselen af met kleine parels op de Grote Markt en een avond dansplezier op de Vismarkt. Het De Laeyensplein en het Hogeschoolplein zorgen voor ambiance en gezellig genieten. Ook het Leuvense accent wordt zeker niet vergeten.

Dit laatste manifesteert zich al op de eerste dag. Met Clouseau staat er een ouwe getrouwe op het podium. Koen en Kris beleefden hun grote doorbraak in Leuven en voelen zich alleen daarom al een beetje van Leuven. Ze zorgen keer op keer voor een Oude Markt die op stelten staat. Op de Grote Markt speelt P. Van Sant. Net zoals je zit te wachten op de nieuwe Steve Earle blijf je ook uitkijken naar nieuw songmateriaal van singer-songwriter P. Van Sant, voluit Peter VanSantevoet, inmiddels een begrip bij de Leuvenaars en alle liefhebbers van doodeerlijke poëtische rootsmuziek. Daarna is het tijd voor ‘Iet me ziel’, een Leuvens concept van Lenny Maes en Andries Boone met liedjes over en gezongen door Leuvenaars. Ze speelden hun première voor een uitverkochte Leuvense schouwburg en komen nu terug met een rist aan bekende Leuvenaars. Passeren de revue: Stoomboot, Kristof Customs Uittebroek, Klaas Delrue, stadssopraan Noémie Schellens en Didi de Paris, Alain Louie en Dirk Lekenne, Rocardo Gonzalez, The Sedan Vault en Meneer André. Kortom, ’iet’ wat je gezien moet hebben.

Op de Vismarkt kan je dan weer de ganse avond swingen op de muziek van Radio Tropical. Trek je meest exotische kleren aan en dans mee de samba.

Het De Laeyensplein verwelkomt voor de eerste maal in Leuven Den Ambrassband: opzwepende fanfaremuziek met een zware hoek af.

In de Muntstraat waan je je een beetje in Montmartre. Le DJ invisible brengt je naar de jaren veertig met uitgelezen Franse muziek. Een portrettekenaar en andere aangepaste animatie maken het plaatje compleet.

En dan bereik je het Hogeschoolplein. Geniet van een aperitiefje en een dessertenspeeltuin aan deWerf, terwijl je met de vrienden rustig relaxt in wat strandstoelen, een boekje leest, je laat masseren, een filmpje meepikt of een spelletje petanque of kubb speelt. Een uitgelezen kans om te genieten van een zwoele zomeravond.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.