Wandelingen Leuvense gidsenbond

Het programma van enkele zomerwandelingen van de Leuvense Gidsenbond is lichtjes gewijzigd ten opzichte van de programmagids. Zo wordt de beeldenwandeling aangevuld met een begeleide fietstocht en worden de wandelingen in het kader van 100 jaar WO I gratis aangeboden in plaats van tegen betaling van 5 euro.

20 en 23 juli: Proeven van hedendaagse beeldende kunst in het Leuvens stadsbeeld.
De deelnemers wandelen en fietsen langs een selectie van hedendaagse beeldende kunstwerken in het Leuvense stadscentrum. We bespreken de beelden en meestal nog actieve kunstenaars tegen de achtergrond van hun opleiding, en de technieken en traditie van de Brabantse beeldende kunst in Leuven. Dit is een ideale wandeling voor wie inzicht wil krijgen in de ideeën van de kunstenaars achter de beeldhouwwerken.

Voor de gelegenheid, wordt tevens de mogelijkheid geboden om met de fiets op stap te gaan om ook de beelden in de stadsrand te belichten. Afspraak net zoals voor de gewone wandeling aan het Stadhuis, om 10.30 uur op zondag en tussen 19.00 u. en 19.30 op woensdag.
Deelname: 5 euro/persoon.

Wereldoorlog I
In het kader van de herdenking van “De Groote Oorlog” hebben de stad Leuven en de Dienst voor Toerisme beslist om de wandeling over de brand van Leuven gratis aan te bieden.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om één van de herdenkingsconcerten op het Ladeuzeplein bij te wonen, heeft de Leuvense Gidsenbond het programma van 24 en 27 augustus aangepast:

  • zondag 24 augustus: wandeling: “Leuven brandt” om 10u30 en 15u, vertrek: stadhuis, einde: Martelarenplein
  • maandag 25 augustus: wandeling: “Leuven brandt” om 19u, vertrek: stadhuis, einde : Mgr. Ladeuzeplein
  • dinsdag 26 augustus: wandeling: “Weg van Leuven – op de vlucht voor de Groote Oorlog” om 19u, vertrek: stadhuis, einde: Mgr. Ladeuzeplein

Al deze wandelingen zijn gratis. Op woensdag 27 augustus is er GEEN wandeling

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Wandelingen Leuvense gidsenbond”

cools anne
(on augustus 4th, 2015 at 18:05)

beste,

in het kader van een groepsevent zouden we einde september / begin oktober een bezoek aan Leuven willen inplannen.
we zijn met 8 personen en hebben elk een budget van maximaal 90€
kan u een aantal voorstellen doen om deze dag zinvol in te vullen?

mvg

anne cools