Scars of War

Oorlogen laten littekens na. Er worden diepe wonden geslagen die maar langzaam helen. In het kader van de herdenkingen van Leuven als martelaarsstad in augustus 1914 organiseert de stad Leuven in samenwerking met diverse partners het hele jaar door activiteiten. De fototentoonstelling ‘Scars of War’ is er hier één van.

De fototentoonstelling ‘Scars of War’ is een samenwerking tussen de dienst diversiteit en gelijke kansen van de stad Leuven, adviesraad toegankelijkheid en Handicap International.
Rode draad van deze tentoonstelling zijn de slachtoffers van niet-ontplofte munitie. Topfotografen zoals Tim Dirven, Gaël Turine en John Vink werkten hieraan mee”, zegt schepen Denise Vandevoort. De tentoonstelling staat van woensdag 23 juli 2014 tot en met vrijdag 27 augustus 2014 in park De Bruul.

De reizende tentoonstelling maakte de afgelopen jaren tussenstops in onder andere Ieper en Brussel. Deze zomer houdt ze dus halt in Leuven.

De officiële opening is gepland op woensdag 23 juli 2014 om 17.00 uur in park De Bruul.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.