Piknik Musik in de Bruul

‘Of we ook naar de Bruul gingen deze namiddag’, vroeg onze overbuurvrouw op Facebook Messenger zo rond 15u. ‘k lag net een beetje languit in de zetel, vermijdend om ook maar 1 beweging teveel te maken in de hitte, wachtend tot de baby zou wakker worden. ‘Wat is er in de Bruul te doen misschien’, typte ik languit terug. ‘Piknik Musik‘. Een kort gegoogle later was de baby wakker en besloten we dat we ook wel ginder in het park konden verder luieren. Gewapend met een picknick deken en een KW tegen het voorspelde wisselvallige weer, trokken we naar het park.

Een beetje tot mijn verbazing zag De Bruul zwart van het volk en was zowat elk stukje gras al ingepalmd door groepjes mensen terwijl er voorin druk geskatet werd. Andere mensen wisten duidelijk wel wat Piknik Musik was. Ikzelf had wat meer live muziek verwacht, maar een DJ op de achtergrond was ook al meer dan prima om wat te kletsen en te liggen in het gras terwijl de mannen regelmatig aandraafden met een nieuw koel drankje.

IMG_0309

IMG_0310

Net toen onze maag interesse kreeg in de voedselstandjes, kwamen dreigende grijze wolken tevoorschijn en buienradar voorspelde tussen 18u en 19u het einde van zoveel luilekker genieten. Een ongelooflijke knal en bliksemschicht in de nabijheid zette dat nog even kracht bij en geschrokken ruimden we prompt onze dekentjes op. Nog een deel van het publiek vertrok maar de meesten bleven zitten. Even leek het erop alsof de bui zou voorbijwaaien en maar na wat wel-niet vertrekken twijfel trokken we uiteindelijk toch richting centrum om daar samen een hapje binnen te gaan eten. We waren amper binnen of de hemelsluizen gingen compleet open en ik vrees dat alle achterblijvers in de Bruul er op de korste tijd als verzopen waterhoentjes zullen uitgezien hebben.

Echt wel zonde, want het concept leek me wel nog toffer om op een luie zomeravond te blijven rondhangen. Misschien kunnen we het eens opnieuw proberen op 10 augustus in het provinciedomein te Kessel-Lo tussen 13u en 21u.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Piknik Musik in de Bruul”

MetalArend
(on juli 28th, 2014 at 15:49)

LevenInLeuven in de gaten houden, dan weet je ineens dat er in de Bruul iets te doen is ;) Zeker met de kalender aan de rechterkant!