Meer dan 4.000 kinderen nemen deel aan Leuvense Tofsportkampen

Naar goede gewoonte vult Leuven de zomerperiode in met sportief vertier voor haar jongste inwoners. Tijdens de zomermaanden organiseren de stad, vzw Tofsport en de Leuvense sportclubs immers de tofsportkampen. Die zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde. Het hoge aantal deelnemers is daarvan het ultieme bewijs.

“Niet minder dan 4.206 kinderen schreven zich al in voor de tofsportkampen. 834 kinderen namen deel tijdens de paasvakantie, 3.372 kinderen schreven zich in voor de zomerkampen”, vertelt schepen van sport Els Van Hoof. “En de teller tikt door, want inschrijven kan nog altijd. Recreatiesport is erg populair bij de jeugd. Daarom is het aanbod van onze sportkampen zo groot. Er zijn zeker nog enkele plaatsjes vrij voor deze zomer.”

“Het is belangrijk dat we onze kinderen stimuleren om te sporten. Sporten van kindsbeen af biedt immers vele voordelen. Het is niet alleen goed voor een gezonde ontwikkeling van lichaam en geest, maar het is ook sociaal. Tijdens het sporten smeden kinderen nieuwe vriendschapsbanden en kweken ze teamspirit. Die aspecten zijn van belang in de opvoeding tot volwassenen die met een juiste ingesteldheid in het leven staan.”

“De sportkampen zijn een samenwerkingsverband tussen vzw Tofsport, de Leuvense sportclubs en het stadsbestuur. Ze geven clubs de kans om kinderen op een speelse manier een specifieke sporttak te laten ontdekken. Proeven van verschillende sporten maakt het gemakkelijker voor een kind om een sport op maat te vinden. Een aangename, toffe sportbeleving is immers de cruciale voorwaarde om blijvend te bewegen”, zo stelt Van Hoof.

“Dit jaar zijn er 151 kampen voor verschillende leeftijdscategorieën van 3 tot 16 jaar. Het keuzeaanbod is zeer gevarieerd. De klassieke sportkampen met voetbal, paardrijden en atletiek doen het traditioneel goed. Maar er zijn ook enkele minder voor de hand liggende sporten waar de kinderen van kunnen proeven, zoals buikdansen, synchroon zwemmen, rugby of klimmen. Alle tofsportkampen worden trouwens begeleid door gekwalificeerde lesgevers”, gaat het verder.

“Nieuw dit jaar was dat kinderen zich online konden inschrijven. Maar liefst 90% van de deelnemers maakte daarvan gebruik. Kinderen die nog niet zijn ingeschreven voor een tofsportkamp en toch zin hebben om deze zomer bij ons aan het sporten te slaan, kunnen nog steeds bij ons terecht. Voor een aantal sportkampen zijn nog plaatsen vrij.”

Inschrijven kan op www.tofsport.be of in het Tofsportloket, Naamsestraat 3.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.