Leuven is filmdecor voor ‘Alles voor Lena’

Op 4 augustus starten de opnames van de Vlaamse langspeelfilm ‘Alles voor Lena’, de debuutfilm van regisseur Lukas Bossuyt. De opnames duren een dertigtal dagen en vinden voornamelijk plaats in Leuven. Productiehuis Caviar en de stad Leuven organiseren op 21 augustus een setbezoek.

‘Alles voor Lena’ vertelt het verhaal van de jonge en briljante professor Viktor (Koen De Graeve), die in het jaar 2040 een manier ontdekt om e-mails terug te sturen in de tijd. Het verleden verander je echter niet zomaar. Elke kleine ingreep heeft grote gevolgen. Daar komt Viktor al snel achter …

Voor het verrassende scenario brachten Bossuyt en productiehuis Caviar een veelbelovende combinatie van acteurs samen: Koen De Graeve (Halfweg, Smoorverliefd, Tot Altijd, De Helaasheid der Dingen, Van Vlees en Bloed), Matteo Simoni (Amateurs, Safety First, Marina) en Robrecht Vanden Thoren (De Laatste Zomer, Hasta La Vista).

‘Alles voor Lena’ is een productie van Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke voor Caviar, in coproductie met het Nederlandse productiehuis Pupkin. De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Nederlands Filmfonds, Eén, Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. Ook KU Leuven, de stad Leuven, Leuven Inc en KBC verlenen hun medewerking.

Leuvens decor
Dat ‘Alles voor Lena’ in Leuven wordt gedraaid, is geen toeval. De stad biedt een mooi decor voor een film over de toekomst die zich grotendeels afspeelt in het universitaire milieu. Leuven is doordrongen van haar universiteit. En met het project ‘Leuven Klimaatneutraal 2030’ werken de stad, haar inwoners, het middenveld, bedrijven en kennisinstellingen ook nu al aan een fraai, leefbaar en duurzaam toekomstbeeld: een aangenaam, autoluw stadscentrum met kwaliteitsvolle ruimte voor ontmoeting, groen in de stad, lokale voedselproductie …

Volg de opnames
Wil je de opnames van dichtbij volgen? Surf naar dan naar www.facebook.com/AllesvoorLena.

Setbezoek
Productiehuis Caviar en de stad Leuven organiseren op 21 augustus een setbezoek aan ‘Alles voor Lena’. Tijdens het bezoek krijg je een exclusieve blik achter de schermen, maak je kennis met cast en crew en kom je te weten waarom Leuven het ideale filmdecor is. Het bezoek vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur het Kasteelpark, Arenberg 1, 3001 Leuven.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan voor 8 augustus in op catherine.vandievoet@leuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.