Opnieuw topeditie voor Hapje Tapje

Met zo’n 45.000 bezoekers kende het oudste culinaire festival van België weer enorm veel bijval.

Vanaf de start om 12 uur was het al bijzonder druk op het culinaire parcours (Muntstraat, Hogeschoolplein en omgeving). Met de start van de showcooking op de Grote Markt was het vanaf 14 uur ook daar ‘volle bak’. Njam!–chefs Jan Tournier en Roger van Damme lieten iedereen meekijken in de pannen. Een plotse hevige plensbui rond 16 uur dreigde roet in het (lekkere) eten te gooien. Gelukkig was de bui krachtig maar kort. Het merendeel van het toegestroomde publiek ging dan ook onverwijld verder met zijn culinaire ontdekkingstocht door Leuven.

Om 15.30u werden ook de prijzen uitgereikt:

  • De prijs voor de mooiste stand ging naar Koutoubiya (met op 2 De Kansel en op 3 Pepe Nero)
  • De prijs voor het beste gerecht ging naar Kokoon voor ‘In blikje geserveerde Sint-Jakobsoester, Noordzeekrab, consommé van garnalen en zeekraal op Oosterse wijze’
  • De prijs voor het gerecht met beste prijs/kwaliteitsverhouding was voor Essenciel voor het gelakt buikspek met vintage mirin, koolrabi en biet (met op 2 Trente en op 3 Clandestina Officina)
  • De persprijs ging ook naar Kokoon.
  • Mooiste bierstand was voor Café Belge terwijl het L-café met de prijs voor ‘beste bieraanbod’ ging lopen.

Ondertussen werd op de Oude Markt ook de 31e Barmannenrace gelopen.

Op de Grote Markt genoten de bezoekers in de vooravond van local heroes Berry Quincy terwijl De Corsari’s de Oude Markt in lichterlaaie zette.
Leuven genoot van een fijne editie van Hapje-Tapje!


Foto’s door Kristel Van Loock


Foto’s door Zeger Knaepen

Bookmark and Share

Post een reactie