Formula Group T haalt 23e plaats op wereldkampioenschap Formula Student in Duitsland

Op zondag 3 augustus zijn de 22 studenten van het Formula Group T team uit Leuven terug aangekomen in België. De afgelopen week hebben zij op het Formule 1-circuit in Hockenheim (Duitsland) met hun zelfontworpen en –gebouwde elektrische wagen deelgenomen aan de Formula Student Competitie. Deze competitie kent wedstrijden over de hele wereld. Het event in Duitsland is de hoogst aangeschreven wedstrijd en wordt dan ook aanzien als het officieuze wereldkampioenschap van de grootste studentencompetitie ter wereld.

De Formula Student wedstrijden bestaan uit zowel statische events, waarbij bijvoorbeeld de kost en het design van de wagen verdedigd wordt, als dynamische events, waarbij de wagen effectief het circuit op gaat. Door elektrische problemen kon Formula Group T tijdens de vorige wedstrijd in Silverstone (Engeland) echter niet deelnemen aan de dynamische events. Deze keer lukte het ze wel en ze haalden mooie resultaten. Formula Group T haalde een 23e plaats ‘Overall’ op de 40 elektrische wagens.

Thomas Pattyn, piloot ‘acceleratie’: “Deze keer hebben we June, onze wagen, echt laten schitteren. De scrutineers, dat zijn de mensen die de wagen controleren of deze wel voldoet aan het reglement, waren zoals verwacht heel streng, maar het lukte ons deze keer wel om June te laten slagen. Ik was dan ook heel blij toen ik aan de startlijn van het acceleratie event stond en eindelijk met June de baan op mocht. Met een 4.66 seconden op de 75 meter lange acceleratie ben ik zeker tevreden. Nu hebben we nog enkele weken tijd om dit resultaat vóór de wedstrijd in Spanje nog beter te krijgen.”

Ook op de statische events werden mooie plaatsen behaald, waaronder een 11e plaats voor de verdediging van het businessplan van het team. De winnaars van het de wedstrijd waren het team van Zürich (Zwitserland) in de elektrische klasse en Global Formula Racing, bestaande uit zowel Amerikaanse als Duitse studenten, in de verbrandingsmotoren klasse.

Nu maken de studenten van Formula Group T zich klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen in Barcelona-Catalunya (Spanje). Daar zullen ze van 28 tot 31 augustus voor de laatste keer met June deelnemen aan een Formula Student wedstrijd. Daarna beginnen ze met een nieuw team te bouwen aan een nieuwe wagen, waarmee ze volgend jaar nog beter kunnen doen. Formula Group T volgen kan altijd via hun website www.formulagroupt.be of via hun facebookpagina www.facebook.com/formulagroupt.

IMG_0362

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.