UZ Leuven klaar als Ebola België mocht bereiken

UZ Leuven, het universitaire ziekenhuis van de KU Leuven, laat via een persartikel weten dat een aantal voorbereidingen getroffen zijn in het geval de virusziekte Ebola België mocht bereiken. Op dit moment zijn er geen gevallen bekend in Europa en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties is de kans nog steeds heel klein dat Ebola België zal bereiken. De Hoge Gezondheidsraad van de federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft richtlijnen voorgesteld voor het omgaan met mogelijke patiënten en de UZ Leuven heeft deze richtlijnen omgevormd in een draaiboek zodat patiënten op een correcte manier opgevangen en behandeld worden. Alle artsen zijn hiervan op de hoogte gebracht. Ook werd extra beschermend materiaal besteld.

Het persartikel op de website van UZ Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.