Restaurant Breugelhof

Restaurant Breugelhof is gelegen in de Brusselsestraat 89, bijna aan de Kapucijnenvoer, ongeveer tien minuten stappen vanaf het stadhuis.
Een klassiek 19de eeuws dubbelhuis, met brede ramen en uitzicht op de straat. De inrichting is al even klassiek: eik, tapijten, rode velours op zetels en kussens.
Maar ook: frisse bloemenboeketten op meerdere plaatsen, en… alles kraaknet!

De buurtbewoners komen er overdag een koffie of een speciaal biertje drinken en er de krant lezen. De dames houden er graag hun koffiekransje. ‘s Middags en ‘s avonds wordt er gegeten, behalve tijdens het weekend en niet op feestdagen.

Wij reserveerden rond 20 uur. Blijkbaar is het cliënteel van het vroege type, want de meeste tafeltjes waren al aan het dessert of aan de koffie.
Dit restaurant is duidelijk een familiebedoening: de man in de keuken, de vrouw in het restaurant. Samen doen ze alles, ook sluiten, en dat liefst rond 22 uur…

Het warme weer deed ons kiezen voor een fris biertje als aperitief. Dat werd keurig getapt met een mooie kraag en correct opgediend. De witte huiswijn is een vlot drinkbare Chardonnay die per glas of per fles kan besteld worden.

Wat het eten betreft: mijn partner koos de zeetong, ik ging voor de mosselen.
De tong van middelbare grootte (reken drie stuks in één kg) was perfect gebakken. Het visvlees kwam vlot los van de graad en was mooi wit over de hele breedte. Deze schotel werd opgediend met wat frisse groenten: gemengde sla en komkommer.

De 1,2 kg mosselen, van het jumbo-type, waren gekookt zoals het hoort: niet te hard, en ook niet te mals. Geen enkele schelp was nog gesloten en er viel niet één mossel te bespeuren die los lag te zwemmen in het mosselsap. De bijhorende groenten waren knapperig en smaakten zoals selder en ajuin moeten smaken. De lepel voor het overheerlijke mosselsap was niet vergeten (dat gebeurt elders één keer op twee!). Het potje mosselsaus maakte deze schotel compleet.
Beiden kregen we een kommetje met lekker warme, goed gebakken frietjes. Goed zo!

Als dessert koos zij voor een Dame Blanche: lekker ijsroom, maar wat weinig chocoladesaus en… slagroom (want die mag/ moet (?) ik altijd opeten!). Mijn Irish coffee was een streling voor het oog: de drie lagen netjes boven elkaar. Bijna zonde om er in te roeren. Ook in de mond was het een godendrank: een ideale afsluiter van een heerlijke maaltijd.
De bediening verliep vlekkeloos en ook de rekening viel best mee: 76 euro voor ons twee.
Restaurant Breugelhof is aanbevolen voor wie houdt van klassieke keuken en die eens elders wil eten dan in de Muntstraat…
Als je voor de mosselen gaat, hou er dan rekening mee dat zij ze serveren van half juli tot eind december. Het fabeltje van “mosselen zijn alleen lekker in de maanden met een r in de naam” geloven ze hier niet!

Praktisch
Brusselsestraat 89, 3000 Leuven
016 20 18 71
hetbreugelhof.be

Proefmens augustus 2014

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Restaurant Breugelhof”

Steven
(on augustus 11th, 2014 at 17:46)

Vermits ik dicht in de buurt woon, heb ik restaurant Breugelhof meermaals bezocht
en ben verheugd dat er eindelijk eens een recensie uit de bus komt vallen.
Eerlijke vlaamse keuken voor een schappelijke prijs.
De locals uit de buurt komen er hun koffietje drinken, hun klapke doen of een spaghettietje eten.
Radio Nostalgie op de achtergrond.
Alle dagelijkse kranten beschikbaar om door te neuzen.
Retro interieur.
De mosselen in currysaus……mmm
Kan me perfect vinden in de recensie.

 
Daan
(on september 20th, 2014 at 17:24)

Ik kom hier meermaals eten, omdat de producten vers zijn en heerlijk worden klaargemaakt. Bij de meeste gerechten krijg je een uitgebreid fris slaatje. Wat je op andere plaatsen zeker niet krijgt…
Je moet nooit lang wachten op het lekkere eten.

Het interieur is inderdaad klassiek, maar alles is super proper! Zelfs de keuken is kraaknet, wat toch primeert tegenover een moderne inrichting. De bediening is top, altijd vriendelijk en in de weer voor alle klanten.

Prijs kwaliteit is dit zeker een aanrader!
Een foutje in de eerste beoordeling is dat je van maandag tot en met zaterdag in deze zaak terecht kunt.

Enkel zon- en feestdagen gesloten.

 
Koen
(on december 30th, 2015 at 20:39)

Wij gaan hier op regelmatige basis eten met het gezin en het is altijd in orde !

Vriendelijke bediening, lekker eten voor een correcte prijs.
Kortweg een aanrader !