Lekker Leuven!

08-burgerfolie
Foto: Burgerfolie)

Er zijn heel wat plekjes in Leuven waar je lekker kan eten. In de Muntstraat vind je tal van gezellige restaurantjes en ook daarbuiten kan je wat culinaire hoogstandjes vinden. Zelf ben ik niet iemand die vaak fancy schmancy of vijf-gangen-gewijs ga eten. Dat laat ik met veel plezier aan anderen over. Dit zijn mijn favoriete plekjes in Leuven voor een lekkere hap.

Burger folie
Burger folie is nog maar een paar maanden open, maar is intussen al een van mijn favoriete restaurants in Leuven, want… Burgers. Wat wil je meer? Ik heb het zelf wel voor hamburgers, maar ze moeten lekker en van kwaliteit zijn. Dus geen Quick of McDonalds voor mij, als het even kan. De burgers van Burger folie daarentegen, die zijn helemaal mijn ding!

Bij Burger folie kan je kiezen tussen een menu of enkel een burger. Bij het menu krijg je een lekker slaatje en overheerlijke frietjes. Echt, de frietjes van Burgerfolie zijn te lekker voor woorden. De keuze aan burgers is ook zeer uitgebreid gaande van de gebruikelijke hamburgers tot kipburgers tot veggie burgers. Voor ieder wat wils dus.

Aanrader: Iedere keer als ik naar een nieuw burgerrestaurant ga, dan neem ik standaard de Bacon&Cheese om de kwaliteit van de hamburgers te checken. De Bacon&Cheese van Burgerfolie is beestig goed, waarschijnlijk dankzij hun huisbereide BBQ saus. Hmmm…

ViaVia
Het appartement waar Het Vriendje en ik drie jaar lang lief en leed deelden, was vlakbij de ViaVia in Heverlee. Het gebeurde al eens dat we niet zo veel zin hadden om te koken en dat we dan gewoon daar gingen eten. Hoewel we intussen wat verder zijn, kan je ons nog af en toe terug vinden in dit reiscafé. Voor de mensen die Leuven centrum liever niet verlaten om af te zakken naar het uber-exotische Heverlee: er is ook een ViaVia in de Parkstraat in Leuven.

Het leuke aan de ViaVia is dat je nooit weet wat er op het menu zal staan. Iedere week is het wel iets anders. Een paar gerechten staan er altijd op zoals de overheerlijke spaghetti. Maar de ene week heb je een lekker Aziatisch gerecht, de andere week staan er dan weer enchiladas op het menu. Je weet dus nooit echt wat te verwachten, maar het eten is altijd dik in orde. We hebben nog nooit een gerecht voorgeschoteld gekregen waarvan we zeiden: “Mjah, dit is het toch niet.”

Aanrader: Aangezien het menu iedere week verandert, is het moeilijk om een gerecht aan te raden. Hun spaghetti vind ik zalig en die staat altijd op het menu. Good ol’ ViaVia spaghetti.

Dewerf
Aaah. Dewerf. Al jarenlang een vaste waarde in Leuven. Bij De Werf zit het hem allemaal in de presentatie. Je kan er broodjes bestellen en die worden opgediend in een brooddoos. De spaghetti wordt geserveerd in een soort van mini soup terrine. De wraps liggen op een kleurrijke plateau.

Maar het allerbeste aan De Werf? De petit beurre taart. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik maak standaard geen petit beurre taarten voor mezelf omdat die altijd gigantisch zijn. Soms wil ik gewoon één stukje petit beurre taart en dat is exact wat De Werf serveert. Een stuk petit beurre taart. Wie dat heeft bedacht mag voor mijn part uitgeroepen worden tot het genie van de eeuw. Zalig gewoon!

Aanrader: De petit beurre taart, maar dat hadden jullie waarschijnlijk wel al door.

Wat zijn jullie favoriete eetplekjes in Leuven en wat eten jullie er het liefst? De spaghetti van de Metropole? De pizza’s van L’Aurora of misschien toch liever die van La Vecchia Napoli? Laat maar komen. Hoe meer adresjes, hoe beter!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Verbeelding.org.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.