Met De Lijn makkelijk en goedkoop naar Marktrock

Ook voor deze 32ste editie van Marktrock, kunnen de bezoekers van het festival rekenen op De Lijn voor vervoer van en naar Leuven. Zowel op vrijdag 15, zaterdag 16 als zondag 17 augustus kunnen muziekliefhebbers, dankzij de financiële steun van de stad Leuven, goedkoop dag en nacht reizen in en rond de stad.

Voor slechts 2 euro kan je overdag mee rijden op alle bussen die Leuven rechtstreeks bedienen. Bovendien zullen de nachtbussen, die normaal gezien enkel rijden op vrijdag en zaterdag, ook op zondagnacht reizigers veilig op hun bestemming brengen.
Omdat er al vanaf maandag 11 augustus gewerkt wordt aan de voorbereidingen en opbouw van podia, zullen lijnen 1 en 2 al vanaf dan met een omleiding rijden. Alle andere lijnen worden omgeleid vanaf donderdagmiddag 14 augustus. Vooral in de binnenstad kunnen een aantal haltes niet meer bediend worden. Vanaf dinsdagavond 19 augustus zal de dienstregeling terug normaal verlopen.

2 euro op alle lijnen die Leuven rechtstreeks bedienen
Gedurende het ganse Marktrockweekend, kunnen reizigers voor slechts 2 euro heen en terug reizen met alle buslijnen die Leuven rechtstreeks bedienen. Het ticket kan op vrijdag, zaterdag en zondag bij de chauffeur op het voertuig gekocht worden. Vanzelfsprekend blijven ook de netabonnementen en andere De Lijn vervoerbewijzen geldig tijdens de Marktrockdagen.

Nachtvervoer, ook op zondag
Ook na 22.00 uur kunnen de muziekliefhebbers rekenen op de diensten van De Lijn. Elke vrijdag- en zaterdagnacht brengen 17 bussen reizigers veilig, comfortabel en goedkoop naar huis. Speciaal voor Marktrock zullen de bussen ook tijdens de nacht van zondag op maandag uitrijden.

De tarieven van het nachtvervoer tijdens Marktrock zijn dezelfde als op gewone vrijdag- en zaterdagnachten. Dit betekent dat reizigers die op- en afstappen in Aarschot, Bertem, Bierbeek, Boutersem, Herent, Kortenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar of Tervuren volledig gratis de nachtbus kunnen nemen. Wie op- of afstapt in een andere gemeente betaalt het normale De Lijn tarief, afhankelijk van het type vervoerbewijs.

Omleidingen
Tijdens Marktrock moeten de bussen een omleiding volgen in de binnenstad. Een aantal haltes, waaronder het Rector De Somerplein, kunnen niet bediend worden. De Lijn raadt haar reizigers aan om op en af te stappen aan het station in Leuven of aan een tijdelijke halte. Voor lijnen 1 en 2 ligt die tijdelijke halte op de kruising van de Consciencestraat met de Naamsestraat. Voor alle andere lijnen én voor de nachtbussen bevindt de tijdelijke halte zich aan de lei in de Amerikalaan en in de Franz Tielemanslaan.

Voor de lijnen 1 en 2 start de omleiding op maandag 11 augustus en duurt ze tot dinsdag 19 augustus 22.00 uur. De rest van de lijnen worden pas omgeleid vanaf donderdag 14 augustus om 12.00 uur. Ze rijden opnieuw hun normale traject vanaf dinsdag 19 augustus 12.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.