BK Inline 2014

Wie vorig weekend aan de Parkpoort voorbijliep kon al van ver muziek en een commentator door een luidspreker horen. Indien je dan nieuwsgierig bent zoals ik, kon je een kijkje gaan nemen op het BK Inline 2014. Ik had ergens een FB banner zien passeren maar wou wel eens van dichtbij gaan kijken welke stunts men met 8 wieltjes onder de voeten kan uithalen op een BK.

Voor een BK had ik wel een wat groter event verwacht met een strakke organisatie, maar blijkbaar kan dat ook wat losser georganiseerd worden.  Iedereen kon eerder in de namiddag zich inschrijven voor enkele runs maar tegen het einde van de namiddag namen een door de jury gekozen selectie van amateurs en pro’s het tegen elkaar op. Allemaal min of meer (maar niet helemaal) na elkaar rolden ze door het skatepark en probeerden ze met ‘truukskes’ punten te sprokkelen bij de jury. Als complete leek waren termen zoals “fakies”, “stale grabs”, “flips” enz aan mij niet besteed, dus ik keek gewoon toe en bewonderde vooral sprongen in de lucht, wat salto’s en andere spectaculaire acrobatie. Eveneens griezelde ik bij de meerdere valpartijen die ik toch wel zag gebeuren, waarna de deelnemers wel altijd koppig weer opstonden en verder deden. Auww, dat moet af en toe ferm pijn gedaan hebben.

IMG_0452_cut

IMG_0434 (Medium)

IMG_0803 (Medium)

IMG_0826 (Medium)

IMG_0429 (Medium)

Met dreigende regenwolken op de achtergrond , zag het podium er uiteindelijk als volgt uit:

Pro’s

1st place JEREMY KESLER
2nd place RAF VANDEWALLE
3th place AMIR ZEMMOUR

Amateurs

1st place LENNERT GOORMANS
2nd place ADRIAAN POORTMANS
3rd place LOWIE GRYSPEERD

Proficiat aan deze kampioenen!

10410435_1445926262347403_8873259138961490057_n

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.