Special Olympics Europese Zomerspelen ook een beetje in Leuven

Van 9 tot 20 september 2014 verwelkomt België voor het eerst de Special Olympics Europese Zomerspelen (SO2014). Op dit gerenommeerde internationale sportevenement worden meer dan 2.000 atleten met een verstandelijke beperking, 1.000 trainers, honderden scheidsrechters en meer dan 2.500 familieleden en vrienden verwacht. Als host town van de delegatie uit Cyprus is de Stad Leuven nauw betrokken bij deze sportmanifestatie.

De Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 vinden dan wel plaats in Antwerpen, maar ook Leuven wou zich net zoals een vijftigtal andere steden en gemeenten uit het hele land inzetten voor deze “Spelen van het Hart”. Zo zal Leuven een van de 57 internationale delegaties ontvangen in het kader van het door Belfius gepatroneerde “Host Town Program”.

Van 9 tot 13 september 2014 zullen de 22 atleten en 8 begeleiders van de delegatie uit Cyprus in Leuven logeren. Op deze manier kunnen ze zich acclimatiseren en in optimale omstandigheden trainen voor de officiële opening van de Spelen, maar ook kennismaken met België en meer bepaald met de streek en de bevolking van Leuven. Deze interactie tussen atleten, gastgezinnen en lokale bevolking zal ook bijdragen tot een betere integratie van de 165.000 personen met een verstandelijke beperking in ons land.

Meer info over de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.