N-VA hekelt plaatsing camera’s in ondergrondse fietsenstalling Pieter de Somer

N-VA hekelt de plaatsing van 8 camera’s in de ondergrondse, bewaakte fietsenstalling aan het Pieter de Somer plein. Volgens N-VA gemeenteraadsleden Renate Hufkens en Zeger Debyser is dit pure geldverkwisting. De fietsenstalling is ’s nachts gesloten en de stad betaalt elke maand 34.233 euro voor de bemanning van de stalling. Hierdoor is de kans op vandalisme en fietsendiefstallen zeer klein.

Tijdens de commissie veiligheid deelde de politie mee een aanvraag te zullen indienen bij de privacy commissie voor de plaatsing van 8 camera’s in de ondergrondse fietsenstalling aan het Pieter de Somer plein. Hiermee wil men fietsdiefstallen en vandalisme tegengaan. Dit punt ligt volgende gemeenteraad voor ter goedkeuring.

Geldverkwisting
Gemeenteraadsleden Renate Hufkens (N-VA) en Zeger Debyser (N-VA) stelden meteen de vraag waartoe die camera’s dan wel moeten dienen. De ondergrondse fietsenstalling is ’s nachts gesloten, waardoor de kans op vandalisme en diefstal aanzienlijk wordt verkleind. Bovendien betaalt de stad maandelijks 34.233 euro aan de firma Apcoa voor ondermeer het bemannen van de fietsenstalling overdag. “Het risico op fietsdiefstallen en vandalisme in de parking is bijzonder klein. Tenzij men eindelijk van plan is de fietsenstalling ’s nachts open te stellen, zijn deze camera’s louter geldverkwisting” aldus gemeenteraadslid Zeger Debyser.

Prestigeproject
Het is niet de eerste keer dat de fietsenstalling ter discussie staat. Eerder al hekelde de oppositie de dure kostprijs en het geringe aantal geparkeerde fietsen. “De stad zou beter haar overeenkomst met Apcoa herzien, zodat zij effectief ook verantwoordelijk worden voor de bewaking van de stalling. De voorziene camera’s kunnen elders in de stad beter worden ingezet dan voor het bewaken van een halfleeg prestigeproject van het stadsbestuur,” aldus Renate Hufkens.

Wat is jullie mening hierover? Vinden jullie de camera’s een goed idee of totaal overbodig?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.