Autodelen in de lift in Leuven

Om de leefbaarheid van Leuven te blijven garanderen, wil de stad het autoverkeer de komende jaren doen afnemen en wordt maximaal ingezet op milieuvriendelijke mobiliteit. Een van de concrete maatregelen is het aanbieden van deelwagens, auto’s die je eenvoudig kan huren wanneer nodig. Delen in plaats van kopen en specifiek autodelen zit duidelijk in de lift. Leuvenaars hebben de economische en ecologische voordelen ervan ontdekt. De afgelopen drie jaar is het aantal gebruikers van cambio-deelauto’s toegenomen met 73%. Het aantal wagens is uitgebreid tot 38 en stilaan komt de magische kaap van 1.000 gebruikers in zicht.

Om aan de toenemende vraag te voldoen opent cambio op maandag 25 augustus een veertiende standplaats aan de Centrale Werkplaatsen. Deze strategische locatie is door de nabijheid van het station, langs een belangrijke fiets- en voetgangersas en te midden van talrijke nieuwe woongelegenheden binnen het dichtbevolkte Kessel-Lo een uitgelezen plek voor nieuwe cambio-plaatsen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.