Klimaatweekend op 30 & 31 augustus

Leuven Klimaatneutraal 2030 is een vzw die met allerlei bewustwordingsacties en duurzame interventies de CO2-uitstoot in Leuven tegen 2030 wil minimaliseren en zelfs helemaal wil neutraliseren. Leuven is dan een groene stad en een nog betere stad om in te leven. Alle info op www.leuvenklimaatneutraal.be.

De Leuvense binnenstad wordt op zaterdag 30 en zondag 31 augustus omgetoverd tot een autovrije, groene oase met tal van leuke initiatieven en aanstekelijke acties die je samen met je gezin of met je vrienden kan meemaken. Die activiteiten worden opgeluisterd met verrassingsacts die je zeker niet wil missen! Samen maken we Leuven nog beter.

CAMPING ZERO EMISSIE
Op 30 en 31 augustus 2014 wordt de Vismarkt (en enkele pleintjes in Heverlee en Kessel-Lo) omgetoverd tot een autovrije, gezellige stadscamping waar Leuvenaars mee kunnen nadenken over een duurzaam stadsleven. ‘s Avonds maken stemmige stadsvuurtjes en akoestische sets van onder meer Tom Helsen en Klaas Delrue het plaatje compleet. Na een smakelijk bio-ontbijt volgen gesprekken, workshops en informatieve spelen. Bekijk het volledige programma.
Reserveer nu een plaats via info@leuvenklimaatneutraal.be

PIMP JE PARKEERPLAATS
Op 31 augustus worden een twintigtal parkeerplaatsen in de binnenstad omgetoverd tot een vrolijke, kleurrijke, artistieke plek. Alles kan, alles mag. Er zal zelfs een prijs worden uitgereikt voor het meest originele pimpontwerp: een jaarabonnement van de Lijn, een abonnement van STUK of een elektrische wagen voor een week. Zelf pimpen gaat helaas niet meer – alle plekjes zijn intussen verdeeld – maar je kan ze op zondag 31 augustus wel gaan bekijken! Een fietstocht leidt je van parkeerplaats naar parkeerplaats, de wegbeschrijving vind je aan de camping op de Vismarkt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.