Repetities herdenkingsconcerten Leuven Brandt

Van 23 tot en met 27 augustus tovert Leuven het Ladeuzeplein om tot een concertplein voor enkele unieke concerten ter herdenking van De Groote Oorlog en de verwoestende brand die honderd jaar geleden het aanzicht van Leuven voorgoed veranderde. Om een topuitvoering te garanderen, moet er natuurlijk op voorhand hard gerepeteerd worden. Uw reporter ter plekke had het voorrecht om  in het Depot de repetities van de ‘Sack of Louvain’ dat speciaal voor deze gelegenheid door Piet Swerts gecomponeerd werd, bij te wonen. De ‘Sack of Louvain’, in een productie van Fred Brouwers, wordt uitgevoerd door het Symfonieorkest Vlaanderen, het Octopus Symfonisch Koor en de solisten Ilse Eerens (sopraan), Vivica Genaux (mezzosopraan), Thomas Blondelle (tenor) en Dietrich Henschel (bariton).

De concerten op zondag en maandag zijn helaas al uitverkocht, maar voor de Belle Epoque avond op zaterdag, de soundscapes van het SLAC/Conservatorium op dinsdag en het Concert door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op woensdag zijn er nog kaarten beschikbaar.

23 augustus, 20.00 uur: Belle Epoque avond
Het orkest Panache ontkurkt feestelijke muziek zoals ze weerklonk tijdens balavonden anno 1914-18. Tussendoor wordt iedereen op de dansvloer verwacht op de tonen van meeslepende wals, vurige tango en guitige scottisch.

24 en 25 augustus, 21.00 uur: Requiem van Mozart gevolgd door oratorium “The Sack of Louvain”
In een artistieke productie en coördinatie van Fred Brouwers wordt door het Symfonieorkest Vlaanderen het Requiem van Mozart opgevoerd, gevolgd door het oratorium ‘The Sack of Louvain’, een nieuwe compositie van Piet Swerts.
Na deze concerten volgt een lichtspel op de gevel van de Universiteitsbibliotheek.

26 augustus, 21.00 uur: De stad van ’t leed
Docenten, studenten en oud-studenten van SLAC/Conservatorium brengen klassieke en elektronische soundscapes, onder artistieke leiding van Cathérine Legaey.
Werken en creaties:

  • SOUNDSCAPE Jasper & Jasper
  • IONISATION E. Varèse o. l. v. Leo Ouderits
  • WHY Leo Ouderits
  • LE SACRE DU PRINTEMPS Stravinsky
  • DIT IS DE STAD VAN ‘T LEED E. Budai uitgevoerd door een aantal Leuvense koren

27 augustus, 20.00 uur: Concert door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Repetities herdenkingsconcerten Leuven Brandt”

Hernalsteen Paul
(on augustus 26th, 2014 at 16:13)

Heb op maandagavond het herdenkingsconcert op het Mgr. Ladeuzeplein bijgewoond.
Een kippevelmoment was het.
En de gutsende regen stoorde in het geheel niet, maar accentueerde nog extra het onmenselijke leed van toen!

 
erikO
(on augustus 27th, 2014 at 23:24)

Knappe pictures! ☺ Carolien!