Brasserie 500

Exact één jaar geleden werd Brasserie 500 bezocht door Carolien met een gezelschap van acht personen. Haar besluit was toen: ideale eetgelegenheid om met een groep(je) naartoe te gaan omwille van de vlugge, professionele en keurige bediening en het lekkere eten aan redelijke prijzen, in een gemoedelijke omgeving.

Is dat nog zo, één jaar later?

JA! Volmondig ja!

Met z’n twaalven spraken we midden augustus af in Brasserie 500 rond 11.30u.

We namen ruim de tijd voor één of meerdere aperitieven: wij hadden tijd zat. De obers deden hun uiterste best om ons te doen bestellen, maar wij hielden eraan te wachten tot de groep compleet was. De handelswijze van het personeel is begrijpelijk als je weet dat het in Brasserie 500 alle dagen zeer druk is. Het zit er zowel binnen als buiten (nu met vernieuwd terras!) vol met -veelal- groepjes collega’s die vlug willen bediend zijn om tijdig weer naar hun bedrijf terug te keren. De ober vroeg ook, gezien ons aantal, om niet meer dan vijf verschillende gerechten te kiezen. Dat vonden wij aannemelijk, en niemand zeurde daarover.

Onze bestellingen waren correct genoteerd en we werden binnen het kwartier (sic!) allemaal tegelijkertijd bediend met verwarmde borden en al de nodige bijbehoren.

Vanaf hier geldt terecht wat is vermeld in de beschrijving die vorig jaar werd gepubliceerd.

De mosseleters waren meer dan tevreden met de perfecte bereiding! Eén opmerking: bij de (overigens lekker knapperige) mosselgroenten zaten ook enkele tijmtakjes. Als je er toevallig zo eentje binnen krijgt, is dat wel hinderlijk. De keuken zou iets moeten verzinnen om dat kruid te verwijderen nog voor ze de mosselen opdienen. Waarom die tijm niet in een soort netje steken dat gemakkelijk uit de kom kan gehaald worden?

Zij die kozen voor de zalm vonden die uitstekend, maar misschien iets tè gaar. Ook de groenten vielen in de smaak. Zeker ook bij wie de mixed grill had besteld.

Wie ribbetjes koos, kon gerust zijn tafelgenoten laten proeven: ze (de ribbetjes!) waren niet alleen lekker, maar ook rijkelijk bediend, èn met de passende sausjes. Frietjes moesten we niet bijvragen: de obers hielden dat allemaal nauwlettend in de gaten.

Het was een plezier om met ons gezelschap wat te blijven napraten en nog van een dessert te genieten of een koffie (of twee!) te drinken. Opnieuw: akkoord het verslag van 2013.

En dan de rekening…

Er was op voorhand met de ober afgesproken dat ieder afzonderlijk zou betalen. Dat bleek geen probleem te zijn. Wie weg wou, passeerde om beurt langs de toogkassa, overliep met de ober wat hij/ zij gegeten en gedronken had, en betaalde contant of met kaart. De laatste kwam voor geen verrassing te staan: alles klopte als een bus.

De mosselen kostten 23,50 euro en de ribbetjes van mijn partner: 18,75 euro. Met (meerdere!) dranken erbij hadden wij voor 31 € p.p. gegeten.

Praktisch
Naamsesteenweg 500, 3001 Heverlee
016 41 37 04
http://www.brasserie500.be
info@brasserie500.be

PROEFMENS augustus 2014

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.