COLORA Festival 2014

COLORA Festival 2014: 24ste editie alreeds van dit zeer kleurrijk festival.
Met een sterke gevarieerde internationale affiche, exotisch eten, workshops & veel zuiderse sfeer.

Op de eerste dag: Reggae & Ska met THE ABUNDANCE, Mexicaanse Danzon & Cumbia met LA MALQUERIDA en een avontuurlijke mix van rock, roots, jazz en ska met JAUNE TOUJOURS (-van uit de buurt).

Dag twee: SOUS COUCHE, rai, reggae en funk uit Gent & Tunesie, Recht uit Congo: feest met KLODY NDONGALA, rumba, latin, en afsluiter van de avond: KINANGA BOEING 737 KVK, eveneens uit Congo, opzwepende en erg interactieve rumba & soukous.

Dag drie: CHERCHEZ LA FEMME of: de folk en kleinkunst van Leuvense Chris Mazareze en haar groep. Ze stelden er hun eerste CD met full band voor “Tussen vroeg of te laat” Volgde (voor mijn part) dé revelatie van dees COLORA editie: de Tsjechische band BraAgas in de intieme binnenzaal: Europese rootsmuziek opzwepend, folky, met een sterke en kleurrijke zang. Ze kregen snel heel de zaal mee! Als afsluiter speelde een spetterende ORCHESTRE INTERNATIONAL DE VETEX de daken van de Zevensprong met hun Belgisch- Frans -grensoverschrijdende Balkan en Latin stevige fanfare muziekjes.

Het was een prachtige – veelzijdige – affiche!
Proficiat COLORA !
Meer van dat volgend jaar!

Een foto-sfeerverslag:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.