Zoektocht in het Kasteel van Horst

Op een zonnige vakantiedag trokken we begeleid door een ridder en prinses naar het Kasteel van Horst om er met behulp van de familiezoektocht het leven van de gemiddelde kasteelheer aan de kasteelheer aan de lijve te ondervinden. Bij inschrijving voor de zoektocht (zonder afspraak of zonder gids) kregen we een plan en een eerste opdracht mee die we vanop het kasteeldomein moesten oplossen. Zonder een correcte oplossing was er bij de kasteelwachter geen doorkomen aan dus was het een opluchting toen hij goedkeurend knikte en ons met een zwierige zwaai doorliet.

Zoektocht in het Kasteel van Horst

Zoektocht in het Kasteel van Horst

De rest van de zoektocht leidde ons doorheen het kasteel, langs de toren, de feestzalen, de woonvertrekken tot we uiteindelijk uitkwamen bij de schat.

Zoektocht in het Kasteel van Horst

Zoektocht in het Kasteel van Horst

De zoektocht zelf bestaat in twee edities, voor kinderen onder de acht, en kinderen boven de acht. Wij deden de zoektocht met twee zevenjarigen en dat ging vlot, de opdrachten zijn goed aangepast aan de leeftijden, en net wanneer het wat lang leek te duren en de aandacht verslapte kwamen we bij de schat uit. Een dik uur stonden we terug buiten en konden we de schat aan het onthaal inruilen voor enkele leuke beloningen en als kers op de taart; een munt voor een ijsje in het naastgelegen Wagenhuis.

Een leuke aanrader en zeker te combineren met een wandeling op het domein, kijk wel eerst de openingsuren na!

Zoektocht in het Kasteel van Horst

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.