Tentoonstelling in Expo Leuven: Mash Up van Lut Vanautgaerden

Van vrijdag 5 september tot en met zaterdag 4 oktober 2014 kan je in exporuimte van bibliotheek Tweebronnen de nieuwste tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken: Mash Up van Lut Vanautgaerden.

In de tentoonstellingsruimte van bibliotheek Tweebronnen gaat Lut Vanautgaerden in dialoog met de ruimte van architect Henri Van de Velde. Collage, schilderkunst en assemblages vormen een totaalinstallatie. Vanautgaerden zoekt naar mogelijkheden om nieuwe dimensie toe te voegen aan de collagetechniek. Een voortdurend werkproces van cut, copy and paste laat toe om bestaande elementen los te maken uit hun omgeving en te verplaatsen naar een ander deel van de werkelijkheid. Deze handeling speelt in op de hedendaagse cultuur van zappen en surfen uit een honger naar informatie en communiceren.

Lut Vanautgaerden behaalde haar master beeldende kunsten aan de Mad Faculty in Hasselt. Daarnaast volgde ze een atelier Tekenen aan het SLAC/Stedelijke Academie Leuven. In 1997 was ze genomineerd voor de Provincie prijs voor Beeldende Kunst Vlaams-Brabant en in 2012 voor de Wanatoe prijs. Dit jaar is ze ook te zien op de tweejaarlijkse tentoonstelling Coming People in S.M.A.K.

Praktisch

  • Van vrijdag 5 september tot en met zaterdag 4 oktober/li>
  • Donderdag: 13:00 – 17:30, vrijdag: 13:00 – 17:30, zaterdag: 10:00 – 16:00
  • Exporuimte Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

EXPO_leuven_lut_vanautgaerden_mash_up

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.