De eerste Fietstrommel in Leuven

Deze namiddag liet Fietsersbond Leuven een demo fietstrommel van het type Velo-Boxx plaatsen op het Hogeschoolplein.

Een fietstrommel is een parkeersysteem voor 4 à 5 fietsen dat op het openbaar domein geplaatst wordt en waarin fietsers een plaatsje kunnen huren. Een trommel neemt minder plaats in dan een autoparkeerplaats. De fietstrommel is een mooi instrument om in wijken met kleine woongelegenheden de bewoners de mogelijkheid te geven om hun fiets degelijk te stallen. Fietsen hoeven daar dan niet meer op de smalle stoepen te staan. In de fietstrommel staan de fietsen beschermd tegen weer en wind en bovendien diefstalveilig. Een veilige en droge stalling verbetert de stedelijke fietsmobiliteit en stimuleert het fietsbezit en bijgevolg het fietsgebruik.

Fietstrommels kunnen zelfs uitgerust worden met een laadstation voor elektrische fietsen. Fietstrommels staan er al in Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent in vele steden in Nederland en ook in Londen.

Fietsersbond Leuven roept het stadsbestuur op om in wijken met kleine huizen en smalle stoepen dergelijke trommels te plaatsen opdat ook die bewoners hun fietsen op een degelijke manier kunnen stallen.

De fietstrommel is bezichtigen en uit te proberen op het Hogeschoolplein tijdens de komende autovrije zondag, van 10u tot 18u.

fietstrommel in leuven

www.wijkvoordefiets.org – www.buurtcomiteskessello.be –
www.fietsersbond.be/leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.