Nieuwe publieke parking in Leuven

Vandaag opende VINCI Park haar eerste publieke parking in Leuven in samenwerking met cvba Dijledal en de stad Leuven. Parking DIESTSESTRAAT, gelegen op zo’n honderd meter van de winkelwandelstraat met dezelfde naam, is uitgerust met een aantal diensten zoals gratis paraplu’s, winkeltasjes, gewone en elektrische fietsen, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een bandenopblaaspunt. Bovendien kunnen de klanten van de parking gratis een fiets lenen. Veiligheid en netheid zijn een prioriteit in de parking. Het personeel van VINCI Park is dan ook speciaal opgeleid om de klant te begeleiden. In de parking is een hartdefibrillator aanwezig voor echte noodgevallen.

“Wij willen dat de klant komt parkeren met een glimlach” zegt commercieel directeur Anouk Van de Velde – “parkeren bij VINCI Park is meer dan gewoon de wagen achterlaten – het is het begin van een actieve dag – of die nu professioneel of als vrije tijd ingevuld wordt – de klant moet zich thuis voelen in Leuven en dit vanaf het moment hij de parking binnenrijdt tot hij die weer verlaat. Het onthaal in een publieke parking maakt deel uit van het imago van de Stad voor de bezoeker of de inwoner en is het laatste contactpunt vooraleer de stad te verlaten. Wij willen dat de Leuvenaar weer bewust de DIESTSESTRAAT parking kiest omwille deze diensten en dat de middenstand het als een extra service ziet voor hun klanten naar de Diestsestraat parking van VINCI Park te verwijzen. Dan pas hebben wij ons doel gehaald.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Vinci Park.

Tarieven t.e.m 31/10/2014
1ste en 2de uur: gratis
Dagtarief: 4 euro
Zakenabonnement – 5d/7d 7:00 tot 19:00 – 70 euro/maand
Handelaarsabonnement – 6d/7d 7:00 tot 19:30 – 80 euro/maand
Standaard abonnement – 7d/7d 24/24 – 90 euro/maand.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Nieuwe publieke parking in Leuven”

Saartje
(on maart 24th, 2015 at 9:40)

Mijn jarenlange ervaring : er zijn genoeg dure betalende parkings in Leuven. Zie betaalparkings op -3.
Wie graag dichtbij parkeert betaalt 2 euro per uur. Wie langer in Leuven wil,betaalt de bus en parkeert de auto buiten het centrum waar het gratis is,omdat er zo weinig gratis parking aan de rand is. 3 euro/dag zou ook kunnen.
Er zijn in Leuven vooral gratis parkings aan de buitenring te kort, zie Bodart parking, parking station.
Wie een dagje met de trein weg wil of wil carpoolen heeft een groot probleem. Iedereen vraagt naar een gratis of goedkope parking aan de buitenrand. Zie lange rij auto’s langs de weg bij parking Bodart.
Wie wil zwemmen in Sportoase betaalt een parking van minimum 4 euro, een ware schande.
Er is een dringende nood aan gratis parking zoals in steden als Kortrijk, vooral met de studenten die een groot deel van die gratis parkings innemen.
Rond het station is dit een zeer groot probleem.