Feesteditie Festival van Vlaanderen in zicht!

Jan Michiels blikt terug en voorspelt…
Jan Michiels liep de voorbije twintig jaar een spannend traject in het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant. Met vaak avontuurlijke programma’s wist hij het publiek te bekoren. Luister en kijk naar het interview met Jan die terugblikt, voorspellingen doet en zijn concert toelicht met het Goeyvaerts trio tijdens de feesteditie.

NOVECENTOCONCERT ma 29 sep Goeyvaerts String Trio & Jan Michiels

UP belooft een overgetelijke ervaring met Vingt Regards
In Vingt Regards klinkt geen woord, en toch gaat deze muziek over meer dan klank alleen. Messiaen steekt er de loftrompet van de incarnatie, via een muzikaal betoog dat doorspekt is met elementen uit de katholieke theologie en spiritualiteit. Pianist Steven Osborne brak internationaal door met zijn cd opname ervan. Jan Christiaens is uw ervaren gids door het werk. (org. Universitaire Parochie)

LEZING EN UITVOERING ma 29 sep / wo 1 okt

Vormingplus bereidt u voor op het liedrecital met Stella Doufexis
David Lodewyckx begeleidt u langs de virtuoze zanglijnen, parelende pianopassages, ingetogen passie en expressieve uitbarstingen in de liederen van Debussy, Mahler en Berg. Stella Doufexis en Daniel Heide vormen een schitterend liedduo. Voor hun CD met Debussy-liederen 2013 hadden critici woorden te kort om de buitengewone kwaliteit te beschrijven. (org. Vormingplus Oost-Brabant)

VOORBESCHOUWING en CONCERT wo 8 okt / di 14 okt

Davidsfonds neemt u mee naar de repetities van deFilharmonie
Hoe klonken de eerste orkesten? Welke componisten schreven orkestmuziek? Hoe functioneert een orkest? Is een dirigent echt nodig en wat doet een concertmeester eigenlijk? Marc Erkens en de muzikanten van deFilharmonie geven antwoord op al uw vragen. U beleeft zowel de voorbereiding als de uitvoering van het feestconcert. (org. Davidsfonds)
DAGEVENEMENT do 23 okt Feest met deFilharmonie

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.