Marc Ermgodts van Slagerij Ermgodts ontvangt Handmade In Belgium-label

Vandaag donderdag 4 september ontving Slagerij Ermgodts het Handmade In Belgium-label. Voorzitter UNIZO stad Leuven, Dave Ons en de Leuvense schepen voor handel, Els Van Hoof, reiken het HIB-label uit aan deze ambachtelijke slagerij.

UNIZO creëerde het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB) en handmadeinbelgium.com om ambachtelijke ondernemers zichtbaar te maken. De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen immers aan belang bij consumenten. Toch is niet altijd duidelijk welk product je als consument juist koopt. Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het HIB-label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten wel de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Marc Ermgodts is een traditionele vakman die van jongsafaan ‘in het vlees zit’. Zijn vader startte de zaak halfweg vorige eeuw. Marc nam samen met zijn vrouw Josée Verbruggen de zaak over in 1991 nadat hij een eerste werkervaring en opleiding als beenhouwer achter de rug had. Samen met Fanny Joris die in de winkel staat, slagen ze erin elke dag een enorm assortiment aan verse, handgemaakte bereidingen aan te bieden. Worsten, vleeskoek, hespeworst, hamburgers, schnitzels, salades,… bijna allemaal is het eigen handwerk. In tegenstelling tot de industriële producten in vele supermarkten vind je bij Ermgodts een duidelijke kennis en passie voor een kwalitatief product. Ondanks ruim 30 jaar van ervaring kiest Marc ervoor om voor de meeste van zijn producten de recepten van zijn ouders over te nemen.

“Wij hanteren nog steeds dezelfde ambachtelijke manier van vroeger om de onze pensen, hespen, cervela’s, paté’s,… te bereidden. De lijfspreuk thuis was altijd ‘Alles wat je zelf maakt, mogen je kinderen eten’.”

hib

Toch innoveert slagerij Ermgodts ook door lekkere streekproducten te verwerken in sommige bereidingen of door nieuwe producten een kans te geven. Zo vind je er producten van Duroc D’Olives en maakt Marc ook zelfgemaakte paté met Omer-bier.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.